Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Таліби залишили своє останнє і єдине посольство

Вівторок, 13 листопада 2001, 16:11
Єдине іноземне посольство руху "Талібан" у Пакистані було закрите сьогодні після того, як війська Північного альянсу ввійшли у Кабул, повідомляє Reuters. Посол талібів у Пакистані Абдул Салам Заїф залишив свою резиденцію сьогодні вранці, поїхали з нього протягом дня і всі співробітники дипломатичного відомства.

Те, що посольству загрожує закриття, стало зрозумілим ще минулого тижня. На припиненні роботи відомства наполягав уряд Пакистану. При цьому акцент робився на те, щоб таліби припинили використання своїх прес-конференцій як мотив для чергових антиамериканських заяв.

Однак реакція США на цю вимогу Ісламабаду виявилася тоді несподіваною. Насамперед у Вашингтоні заявили, що прагнуть мати доступ до інформації про статус своїх громадян, що утримуються талібами у Кабулі, повідомляє НТВ.Ру.

"Той факт, що таліби мають якийсь офіс в Ісламабаді, є для нас певною цінністю, оскільки, таким чином, ми маємо можливість обговорювати з ними питання про долю затриманих громадян США. Хоч ми, звичайно, усвідомлюємо, що їх діяльність на території Пакистану, ті загрози, які вони роблять в публічних заявах, є для офіційного Ісламабаду більш, ніж простою незручністю" – відзначив представник держдепартаменту США Річард Баучер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...