Фельдмана будуть судити в Артемівську Луганської області. Початок процесу: 10.12.2001 об 11:00

Середа, 14 листопада 2001, 12:09
Справа колишніх керівників банку "Слов'янський" буде розглядати Артемівський місцевий суд Луганська. Про це повідомив адвокат екс-віце-президента банку "Слов'янський", Бориса Фельдмана, Андрій Федур.
З його слів, попереднє слухання справи призначене на 10 грудня на 11.00.

Справа, що надійшла до Артемівського місцевого суду 13 листопада 2001 року, на вимогу адвокатів, буде слухатися колегіально. Головувати у судовому засіданні буде голова Артемівського місцевого суду Станіслав Лубяний.

Зі слів Федура, він передав до суду клопотання на неправомірні дії слідчого, що займався справою Фельдмана, і заступника генерального прокурора Сергія Винокурова, який "обмежив його у часі на ознайомлення з справою".

Крім цього, адвокат вніс в суд клопотання про негайне звільнення Фельдмана з-під варти з посиланням на рішення Шевченківського місцевого суду Києва від 27 вересня про його негайне звільнення.

Федур також подав прохання в Артемівський місцевий суд з вимогою повної технічної фіксації судового засідання, оскільки вважає, що цей суд технічно не підготовлений до засідання (немає засобів аудіозапису), тому 10 грудня можливий зрив судового засідання.

Як повідомлялося, 5 листопада цього року карну справу стосовно 13 чоловік, залучених з карної відповідальності в зв'язку з справою банка "Слов'янський", у тому числі колишнього віце-президента банку Фельдмана, було передано до Верховного суду України для визначення його підсудності, оскільки злочини, в яких звинувачуються колишні співробітники банку, скоєні у декількох областях України.

2 листопада 2001 року заступник генерального прокурора України Винокуров затвердив звинувачувальний висновок стосовно шести посадових осіб банку "Слов'янський". Вони звинувачуються у розкраданні майна в особливо великих розмірах на суму 11 млн. грн., зловживанні службовим становищем, внаслідок чого державі був нанесений матеріальних збиток на 335 млн. грн.

Крім того, їм пред'явлене обвинувачення в ухилянні від сплати податків більш ніж на 5 млн. грн. Усього по цій справі притягнуто до карної відповідальності 13 чоловік.

Клієнтами банку були Дніпровський і Макіївський металургійні комбінати, енергопостачальна компанія "Дніпробленерго", харківський завод ім. Малишева.

Національний банк України 11 січня поточного року ухвалив рішення ліквідувати банк "Слов'янський".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

"Фельдман і 12 банкірів". Регіональні гастролі
Якщо раніше в провінцію возили позавчорашні американські бойовики типу "Кінг-Конга" або "Данді-крокодила", то тепер увазі хуторян пропонуються пристрасті дуже натуральні. Судовий вирок по одній з найбільш резонансних справ року - проти керівництва банку "Слов'янський" буде винесений в Луганській області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування