Німеччина здивована українським оптимізмом

Середа, 14 листопада 2001, 13:45
Німецькі ЗМІ в здивуванні від оптимізму українських футболістів, які приземлилися у вівторок в аеропорту Дортмунда. Після нічиєї в Києві вся Німеччина потирала долоні, бронюючи собі квитки до Кореї та Японії. Нині ж всі принишкли, і причиною цьому став гарний настрій гравців збірної України напередодні матчу-відповіді.

Майже у всіх провідних німецьких виданнях на перших сторінках прогноз півзахисника української команди Андрія Гусина:

"Німеччина не має жодного шансу. Ми зовсім по-іншому зіграємо в Дортмунді, ніж в Києві. Україна поїде на чемпіонат світу" - говорить Гусин. На додачу приводяться і слова Зубова, який зауважує, що цей матч має особливий пріоритет. Про серйозність наміру та настрою українців говорить хоча б той факт, що в Гусина в четвер народилася дитина, а він був на тренувальній базі в Конча-Заспі: "Я зміг побачити мою новонароджену дитину лише миттю".

Перед першим матчем в Києві українські футболісти не робили подібних заяв. Нині ж навіть Шевченко, який завжди стриманий, налаштований не менш оптимістично: "Я завжди граю набагато сильніше в гостях ніж дома". Як приклад цьому наводиться статистика забитих голів українця вдома та на виїзді. З 9 голів Шевченко 7 забив в гостях. " Ми маємо чималі шанси завдяки нашому настрою. Нічия в Києві - це непоганий результат".

Про те, що українці не менш налаштовані на боротьбу, ніж Бундестім, говорить і один з тренерів збірної України, Леонід Буряк:
"Ми перенесли завдання виходу на ЧС-2002 до Дортмунда і повинні використати свій шанс. Ми будемо боротися ".

Причиною такого оптимізму журналіст "Шпігеля" вважає той факт, що на виїзді в цьому відбірковому циклі українці жодного разу не поступилися. Також своєрідним оптимізмом є і те, що команди Лобановського завджи добре грали на контратаках, і, здебільшого, тактика на гру з Німеччиною буде саме такою.

Президент ФФУ Григорій Суркіс вважає що вихід на ЧС-2002 року піде лише на користь українському футболу, та, можливо, і економіці України. " Участь в чемпіонаті світу дала б нашому народу схожу впевненість в собі, та економічний поштовх, такий, який відбувся в Німеччині в 1954, після того як збірна країни отримала перемогу на ЧС."

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування