Гроші МВФ виділить тільки у 2002 році. Серед умов з'явився аудит "Нафтогазу"

Середа, 14 листопада 2001, 16:05
Уряд України розраховує отримати черговий транш кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою розширеного фінансування EFF на початку наступного року, для чого необхідно прийняти держбюджет-2002 і завершити аудит НАК "Нафтогаз України".

Про це заявив віце-прем'єр Василь Роговий журналістам у середу, коментуючи підсумки переговорів уряду України з місією МВФ, яка завершує роботу у Києві у середу.

"Якщо, не дай бог, будуть проблеми з прийняттям держбюджету, то сподіватися на продовження співпраці (з МВФ) навіть не доводиться", - сказав Роговий.

З його слів, завершення аудиту Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", який проводить міжнародна аудиторська компанія Arthur Andersen, можливе до 25 грудня цього року.

Загалом, він оцінив переговори з фондом як конструктивні. "Практично немає розходжень у баченні нашої подальшої політики", - вважає
Роговий.

Кажучи про переговори з місією Всесвітнього банку, віце-прем'єр сказав про наявність умови оголошення урядом про продовження приватизації обласних енергопостачальних компаній. "Ми працюємо над урегулюванням цього питання", - відзначив Роговий.

Місія 2-го Європейського департаменту МВФ на чолі з Джуліаном Беренгаутом розглядає у Києві з 31 жовтня стан підготовки сьомого перегляду програми EFF.

МВФ відкрив кредитування Україні по програмі EFF загальним об'ємом SDR1,92 млрд. у вересні 1998 року. До теперішнього часу з них було отримано SDR1,19 млрд. Останній транш кредиту по цій програмі фонд виділив у вересні 2001 року.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування