США дійсно надіслали до Києва "список 39". Але не знають, чи є там українці

Середа, 14 листопада 2001, 19:13
У посольстві США в Києві підтверджують, що до українських урядових структур було надіслано список структур, які підозрюються у співпраці з тероризмом.

"У відповідності з резолюціями Ради Безпеки ООН про боротьбу з тероризмом, США попросили уряди різних країн вжити заходів, щоб не дозволити цим особам та організаціям використовувати фінансові системи цих країн. Так само США звернулися до України", - повідомили УП у американському посольстві.

"Один із списків, який передався відповідним українським структурам, справді складався з 39 позицій. Ми припускаємо, що депутат Кармазін чув саме про цей список і саме в зв'язку з ним зробив заяву. Але ми підкреслюємо, що американський уряд не має інформації, чи якісь з осіб чи організацій, перелічених у цьому списку або інших подібних списках, мають зв'язок з українськими громадянами чи структурами українського походження, чи структурами, що базуються в Україні".

За офіційним повідомленням посольства, "США просто попросили українську владу пересвідчитися, чи не засвітилися якісь з перелічених організацій у фінансовій системі України, та вжити відповідних заходів, якщо сліди буде знайдено".

США співпрацюють з урядами різних країн світу у складанні списків терористів, осіб та організацій, що підозрюються у зв'язках з терористичною діяльністю.

За інформацією УП, скидається на те, що назви структур у даному списку не носять українського характеру.

Читайте також:

США підозрює 39 українців у фінансуванні терактів

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування