Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

UМС продадуть не раніше наступного року

Середа, 14 листопада 2001, 19:58
Національний оператор зв'язку ВАТ "Укртелеком" не встигне продати акції оператора мобільного зв'язку ЗАТ "Український мобільний зв'язок" (UМС), який йому належить, до кінця поточного року, повідомив віце-прем'єр Василь Роговий журналістам у середу.

"Я думаю, що ми вже не встигаємо продати UМС. Навіть якби було прийнято рішення про його продаж, ми не встигаємо його продати до кінця року", сказав Роговий, ще раз зазначивши, що "ще рішення не прийняте".

Тим часом, уряд 28 травня 2001 року ухвалив рішення про продаж пакету акцій, що належить "Укртелекому" UМС у розмірі 50%+1 акція, однак пізнє зменшив розмір пакету, що пропонується до продажу, до 25%. Однак, сказав Роговий, "всі інші процедури не здійснені".

З його слів, відкритою залишається позиція, який пакет акцій виставляти на продаж, - 25% або 50%. "Нам потрібна чітка позиція всіх зацікавлених в цьому процесі держструктур", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомив раніше голова Фонду держмайна Олександр Бондар, робоча група з питань приватизації, очолювана прем'єр-міністром України Анатолія Кінаха, 27 вересня підтвердила рішення про продаж до кінця року 25% акцій UМС.

Продавати акції UМС повинен "Укртелеком", який заздалегідь проведе оцінку пакету із залученням компанії-оцінювача. ФДМ планував, що кошти від продажу UМС надійдуть до кінця року.

UМС є одним з двох найбільших операторів мобільного зв'язку в Україні, обслуговуючи понад 900 тис. абонентів. Статут ЗАТ закріпляє за засновниками право переважної купівлі акцій. "Укртелеком" вже провів з ними переговори, і, згідно із заявами керівництва UМС, інтерес до купівлі виявила тільки Deutsche Telekom.

У цей час іноземними засновниками UМС є нідерландська KPN, датська Teledanmark International і Deutsche Telekom (по 16,33% акцій). Компанія KPN весною цього року також заявляла про намір продати свій пакет акцій UМС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування