Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Як встигнути зробити все?

Середа, 14 листопада 2001, 22:01
Сьогодні час - найцінніший товар. Кожному доводиться вибирати - де і як провести його – у колі сім'ї, з друзями чи на роботі – всім потрібно приділити більшу частину вашого часу. Але що є для вас особисто пріоритетом? Яких цілей ви хочете досягти, що для вас є найбільш цінним?

Якщо вам нелегко одразу відповісти на це запитання, виділіть час для роздумів саме над тим, що для вас є пріоритетом у власному житті. Напишіть прямо на папері документ "свого призначення на землі", тобто того, що ви повинні зробити чи хочете зробити протягом свого життя, місяця чи тижня. Не обов'язково планувати глобально, на ціле життя, але принаймні на найближчий тиждень розпланувати свої дії не зайве. Це не так легко як ви думаєте, але зробивши це, ви зробите півсправи.

Простіше кажучи, вам належить розписати свій час. Подумайте, яким чином краще розпланувати свій час, що для вас є найважливішим, і що може почекати. Таким чином ви розкладаєте своє життя по поличках.

Можна, звичайно, намалювати складну діаграму, з бінарними пропозиціями – терміново та важливо, важливо, але не терміново, терміново, але не важливо, не терміново і не важливо. Хоча це вже як кому зручніше і у кого, вибачте, які можливості.

Щоб це зробити, уявіть своє життя з цілковитою ясністю та з визначеними пріоритетами. Враховуючи важливі справи, не забудьте про відпочинок, сон та інший час, який можна просто витратити ні на що, це все також необхідно для вашого організму.

У кожної людини є своя роль у житті, як у актора, іноді нам доводиться грати багато різних ролей. Якщо ви визначите для себе ролі, які ви граєте у тій чи інший ситуації, вам буде легше їх обирати. Ролі, які нам доводиться грати у житті, так чи інакше, відбиваються на нас самих.

А тепер уважно погляньте на ваш щоденник. Справа полягає у тому, щоб уважно розпланувати наступні сім днів. Вам необхідно на кожен день визначити головну подію. Не обов'язково планувати щось грандіозне (але нікому не заборонено мріяти!), просто подумайте над тим, на чому ви повинні сконцентруватися. Наприклад, будьте максимально терплячі з вашими дітьми. Головне – дві цілі протягом дня повинні бути виконані.

Для того щоб максимально ефективно розпланувати ваш час, використайте календар, в якому є графа для написання розкладу. Можете навіть собі намалювати діаграму з годинами дня. Головне, не відхилятися ні на хвилину від запланованого часу.

Якщо ж з'являються непередбачуванні обставини, не відкладайте запланованих справ. Краще переплануйте свій час протягом тижня чи дня. Якщо вже не виходить, тоді заплануйте те, чого ви не змогли виконати, на наступний тиждень. Але застерігайтеся думати про свій час, як про ланцюг, тоді відкладена справа ніколи не буде виконана.

Наприкінці тижня погляньте реально на ваші успіхи чи невдачі. Це дозволить вам уникнути ваших помилок на майбутнє та повторити успіхи. Головне - відверто визнати, що вийшло, а що ні. Можливо, ви неправильно розпланували час, який присвячуєте тим чи іншим подіям, або обрали не надто важливі чи термінові справи. Почніть спочатку.

Пам'ятайте, що жоден графічний список чи план не гарантує вам блискавичного позитивного успіху. Ви повинні бути готовими до цього і не опускати руки після першої невдачі. Якщо ж щось не виходить, уважно погляньте на ваші цілі та можливості, чи правильно ви співвіднесли час зі своїми можливостями.

Якщо ж у вас все вийшло так, як ви собі запланували, тоді ви з повним правом можете похвалити себе. І це так само один з головних моментів, адже похвалити себе не завжди вистачає часу та снаги.

Тридцять хвилин протягом тижня – не так багато, проте вони зможуть зорганізувати ваше життя, привнести гармонію у ваш внутрішній світ, збільшити, зрештою, продуктивність вашої праці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування