Кучма все ж хоче розвивати Інтернет

Четвер, 15 листопада 2001, 11:39
У щорічному посланні президента України до Верховної Ради буде визначений ряд конкретних завдань уряду, відповідних міністерств і відомств з корінного поліпшення стану радіо, телебачення і зв'язків у країні.

Президент Кучма пригадав вкотре про ЗМІ у четвер у Києві на церемонії вручення державних нагород і звань працівникам радіо, телебачення і зв'язку.
"Сфера, яка забезпечує дієздатність засобів масової інформації, істотно стримується моральною і фізичною застарілістю передавальної техніки", вважає Кучма.

Зокрема, сказав він, у незадовільному стані знаходиться "найдоступніше джерело інформації - провідне радіомовлення, на базі якого, зокрема, будується система оповіщення цивільної оборони країни". "На сто сімей припадає тільки 40 радіоточок. Я вже не кажу про розвиток мережі Інтернету, по кількості користувачів якої ми знаходимося на передостанньому місці в Європі", - підкреслив президент.

У той же час, з його слів, у розвинених країнах світу і більшості держав, які розвиваються, вже почався практичний етап переходу на цифрове мовлення.
"Звичайно, всі наші прикрощі можна списати на відсутність коштів, недосконалість чинного законодавства, ще на ряд причин. Однак, є пріоритетні завдання, без рішення яких ми так і залишимося білою плямою на карті планети", - сказав Кучма.

16 листопада в Україні відзначається День працівників телебачення, радіо і зв'язку.

Читайте, що Кучма думає про Інтернет, коли говорить від себе, а не читає з папірця

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування