Кучма насмілився закликати ЗМІ до об'єктивності в період виборів

Четвер, 15 листопада 2001, 11:46
Президент Кучма закликає працівників телебачення, радіомовлення і зв'язків при освітленні виборчої кампанії керуватися не партійними або особистими симпатіями, а виходити з позицій "здорової об'єктивності, діяти в рамках Конституції і законів України".

Про це президент заявив в четвер у Києві на церемонії нагородження працівників телебачення, радіомовлення і зв'язків.

Кучма ще раз підтвердив свою позицію відносно того, що "державі і президенту необхідний політично структурований і відповідальний парламент, який би служив інтересам суспільства, відтворював настрої громадян і виходив з них в своїй діяльності".

Він підкреслив, що вибори депутатів у Верховну Раду, місцеві органи влади, які відбудуться в 2002 році, є "відповідальним екзаменом для українського суспільства, для журналістів, всіх працівників ЗМІ, зв'язку".

Разом з тим, вже сьогодні, за словами Кучми, задовго до початку виборчої кампанії, "ведуться розмови про нечесні вибори". "Більш того, вже почався збір підписів в міжнародні організації про фальсифікацію результатів волевиявлення громадян", - сказав він.

Там же Кучма знову заявив про необхідність створення концепції державної інформаційної політики.

В умовах ринкових перетворень швидке зростання кількості теле- і радіокомпаній співпав з періодом формування відповідних державних структур. "Насамперед мова йде про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, Державний комітет інформаційної політики телебачення і радіомовлення", - говорить президент.

У той же час, зі слів Кучми, "реальністю є відставання правової бази сфери, її технічного переобладнання". Крім того, відзначив президент, не йде далі декларацій справа з створенням суспільного телебачення і радіомовлення.
Це пов'язано, на думку глави держави, з тим, що ефірний простір досі заповнений "низькопробною продукцією, частіше за все зарубіжного виробництва, передачі в більшості ведуться не державною мовою, порушуються ліцензійні зобов'язання законодавства про рекламу".

Кучма зазначив, що вільний інформаційний простір, конкурентне середовище, які створилися в Україні за роки незалежності, розширили можливості телебачення, радіо і зв'язків, в тому числі, вплив на все, що відбувається в державі і суспільстві.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування