Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луганську голодують журналісти

Четвер, 15 листопада 2001, 12:39
У Луганську загострилася ситуація навколо телекомпанії "Ефір-1 ", в якій працює ліквідаційна комісія. "Новий" директор Андрій Привальцев замінив охорону. Тим часом "старий" директор Тетяна Кожановська стверджує, що приблизно 10 журналістів почали голодування і провели минулу ніч на робочих місцях, вимагаючи надати їм можливість працювати.

Як повідомила Кожановська у четвер, напередодні увечері до будинку телекомпанії прибув депутат Валерій Коломойцев. За її словами, стався інцидент з участю нової охорони телекомпанії, внаслідок якого депутат був доставлений до лікарні.
Також увечері телекомпанію відвідав прокурор міста Валерій Побережний, якому були передані журналістські вимоги, суть яких - дати можливість працювати.

Зі слів Кожановської, вдень у четвер у приміщенні телекомпанії знаходяться приблизно 30 її співробітників, а також 10-12 чоловік, які, як передбачила вона, можуть бути працівниками нового складу телекомпанії. У приміщенні працюють співробітники міліції і прокуратури.

Кожановська повідомила, що напередодні вранці без її відома була посилена охорона приміщення телекомпанії і посилений пропускний режим охоронною фірмою, з якою укладена відповідна угода. Зі слів директора телекомпанії, всі її спроби зв'язатися з керівництвом фірми і дізнатися, що відбувається, були безрезультатними.

"Ефір-1" з 16 липня оскаржує у суді рішення про свою ліквідацію. Як відзначила Кожановська, їй вручили розпорядження про звільнення, яке також оскаржується.
Тим часом, за результатами роботи ліквідаційної комісії в діяльності "Ефіру-1" виявлені фінансові порушення. Кожановська зазначає, що "одна карна справа", яку "веде міліція", порушена за фактами "невірного обліку документів і неправильного оформлення коштів на зарплату".

Директор телекомпанії вважає, що нинішня ситуація навколо "Ефіру-1" викликана позицією, яку телекомпанія зайняла у квітні цього року, коли більшість депутатів міськради проголосувала за відставку мера міста Анатолія Ягоферова. "Ми вирішили розповідати все, як є. Ми не те, щоб підтримували його (Ягоферова), ми не підтримували ситуацію, яка складалася навколо нього. Ми розповідали все, давали всі позиції і у великому об'ємі. Це і стало причиною", - сказала директор телекомпанії "Ефір-1".

Тим часом, новий директор "Ефіру-1" Андрій Привальцев, призначений рішенням виконкому міськради, в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив, що вночі у телекомпанії залишалася тільки Кожановська. Він не підтверджує факту початку голодування.

Зі слів Привальцева, 5 співробітників "старого" штату вже працюють у новій телекомпанії. Він збирається провести бесіди з усіма працівниками ліквідованої телекомпанії, і запевняє, що не менше ніж 50% колективу будуть працевлаштовані.

Нова телекомпанія не є правонаступником "Ефіру-1 ", підкреслив він.
Привальцев заявив, що був змушений взяти будівлю під охорону, оскільки ще 8 серпня сама будівля, а 1 листопада - все майно телекомпанії було передане новоствореному підприємству.

Засновник телекомпанії "Ефір-1" - міськрада Луганська.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...