ТУНДРА не має наміру розширятися, але кому треба - не відмовить

Четвер, 15 листопада 2001, 13:08
Лідери чотирьох партій виборчого блоку "За єдину Україну!" заявляють, що не збираються його розширювати, однак не виключають входження у виборчий список блоку представників інших партій.

"Ми не готові розширювати блок", - сказав лідер партії "Трудова Україна", що входить у це виборче об'єднання, Сергій Тігіпко. Разом з тим, він не виключає можливості включення у виборчий список "За єдину Україну!" окремих партійних лідерів і членів інших партій.

Зі слів Тігіпка, у цей час списку виборів ще немає. "З п'ятіркою (перші п'ять позицій у виборчому списку) ми ще не визначилися, і з десяткою - також", - сказав він.

Пояснюючи, чому саме кандидатура глави адміністрації президента Володимира Литвина запропонована у лідери "За єдину Україну!", Тігіпко відмітив: "Він найбільш сильна кандидатура, ніж кожний з нас (лідерів чотирьох партій, що входять у блок)".

А лідер НДП, відповідаючи на питання журналістів, чи буде включений у його виборчий список голова ВР Іван Плющ, зазначив, що "місце і Плющу в НДП є". "Він посяде гідне місце в списках НДП", - підкреслив Пустовойтенко.

Він також повідомив, що 1 грудня у Харкові за участю лідерів чотирьох партій блоку відбудеться з'їзд НДП, на якому буде юридично оформлене створення блоку "За єдину Україну!". На з'їзді також будуть визначені кандидатури від НДП по мажоритарному округу і затверджений список членів цієї партії в "блоці чотирьох".

Лідер Партії регіонів Микола Азаров, відповідаючи на питання журналістів про його можливий вихід з партії, зазначив, що це буде визначено 14 грудня на партійному з'їзді. "Це залежить від інтересів справи", - заявив він.

На прес-конференції лідери чотирьох партій заявили про свою готовність за необхідністю піти у відпустку в зв'язку з майбутніми виборами.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", Тігіпко зазначив, що кандидатура Віктора Ющенка і очолюваний ним блок "Наша Україна" ніколи серйозно не обговорювався у зв'язку з входженням у виборчий блок "За єдину Україну!".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...