Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У притулку "Аль-Каїди" знайдені детальні креслення бомб і ракет

Четвер, 15 листопада 2001, 14:50
Репортери лондонської The Times в одному з притулків організації Усами бен Ладена "Аль-Каїда" у Кабулі виявили документи з "детальними кресленнями" ядерних бомб і ракет. Ці документи знайдені у "попаленому вигляді, проте по них можна зрозуміти, що мова у них йде саме про ядерну зброю.

"У записах, зроблених арабською, німецькою, урду і англійською, детально описується пристрій бомб, ракет і ядерної зброї. Є описи, як здійснюється ланцюгова реакція і як вона приводить до термоядерного вибуху", - пише The Times.

Знайдені також документи про створення "супергармати", яка могла б стріляти зарядами з хімічною начинкою або ядерними боєголовками, папери, в яких йдеться про західні спецслужби, інструкцію по управлінню літаками і списки телефонів компаній, що виробляють хімічні речовини. З всіх цих паперів неясно, чи є у бен Ладена зброя масового знищення, але "те, що терористи хотіли б отримати її очевидно".

Зі слів експертів, які також приводить газета, "Аль-Каїда", можливо, розробляла пристрої "на зразок бомби "Товстун", (одна з таких бомб скинута у 1945 році на Нагасакі), але створити таку бомбу, й особливо боєголовку для неї, дуже складно. Крім того, були відомості, що терористи намагаються купити вже готові бомби - в тому числі, у країнах колишнього СРСР, а сам бен Ладен декілька днів тому заявив, що може придбати відразу 17 російських боєголовок.

Усього у Кабулі знайдені 4 притулки мережі "Аль-Каїда", про яких військам Північного альянсу розповіли місцеві жителі. Будинки вже розграбовані мародерами, але ніяких документів з собою вони не взяли.

Читайте також:

* Бен Ладен буде залишати Афганістан на вертольоті
* На місці бен Ладена або мулли Омара я б дуже нервував – Дік Чейні
* Бен Ладен все ще знаходиться на території Афганістану
* У притулку "Аль-Каїди" знайдені детальні креслення бомб і ракет
* Президентом Афганістану призначений Бурхануддін Раббані
* Війська Північного альянсу зайняли ще п'ять провінцій
* Авіація США розбомбила представництво "Аль-Джазіри"
* ПІВНІЧНИЙ АЛЬЯНС ВЗЯВ КАБУЛ І АЕРОПОРТ КАНДАГАРУ
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування