На місці бен Ладена або мулли Омара я б дуже нервував – Дік Чейні

Четвер, 15 листопада 2001, 14:52
Віце-президент США Дік Чейні зазначив, що "Талібан" перебуває у "жахливому стані", а військова кампанія США в Афганістані виявилася "безумовно успішною". Таліби втратили біля 90 % території і всі основні міста, повітряна кампанія проти них була дуже ефективною, вони "нестримно відступають", сказав Чейні.

У інтерв'ю телекомпанії Сі-Бі-Ес він також підтвердив, що ватажок міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда" Усама бен Ладен перебуває в Афганістані.

Зі слів Чейні, кільце навколо терориста "номер 1" неухильно звужується, і він, так само як і його заступник, духовний лідер талібів мулла Омар, знаходиться у бігах.

Віце-президент США зазначив, що американські спецслужби отримують великий обсяг інформації від Північного альянсу і перебіжчиків, необхідної ним для визначення місцезнаходження і захоплення бен Ладена, але "ситуація змінюється з кожною годиною". "Укриття, де він відчував би себе в безпеці ще 72 або 48 годин тому, зараз для нього недоступні і, будучи на місці бен Ладена або мулли Омара, я б зараз дуже нервував", - відзначив Чейні.

Віце-президент відмовився відповідати на питання, чи буде потрібна повномасштабна присутність військ США в Афганістані для захоплення бен Ладена і ліквідації інфраструктури "Аль-Каїди", зазначивши, що США не виключають будь-якого можливого розвитку подій і готові до нього.

Коментуючи повідомлення про масові страти полонених, які здійснює Північний альянс, Чейні зазначив, що США зробили все можливе, щоб попередити це, і "поки мова йде про декілька окремих випадків". "Ми не можемо якось вплинути на це", - сказав Чейні, підкресливши, що адміністрацію не дивує можливість "надто хворобливих епізодів після взяття (альянсом) того чи іншого міста".

Читайте також:

* Бен Ладен буде залишати Афганістан на вертольоті
* На місці бен Ладена або мулли Омара я б дуже нервував – Дік Чейні
* Бен Ладен все ще знаходиться на території Афганістану
* У притулку "Аль-Каїди" знайдені детальні креслення бомб і ракет
* Президентом Афганістану призначений Бурхануддін Раббані
* Війська Північного альянсу зайняли ще п'ять провінцій
* Авіація США розбомбила представництво "Аль-Джазіри"
* ПІВНІЧНИЙ АЛЬЯНС ВЗЯВ КАБУЛ І АЕРОПОРТ КАНДАГАРУ
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування