В Україні вимагають відставки футбольного керівництва

Четвер, 15 листопада 2001, 15:16
Григорій Суркіс твердив, що його мета - забезпечити вихід українських збірних до фіналу чемпіонату світу з футболу. І от після нищівної поразки збірної України з футболу в Німеччині в Україні лунають вимоги відставки керівників футбольних органів.

Федерація футболу України має негайно відправити у відставку президента Федерації футболу України Григорія Суркіса та тренерський штаб Національної збірної з футболу, про це заявив директор Інституту політики Микола Томенко.

За словами Миколи Томенка, практика довела неефективність суміщення посад керівника футбольного клубу ("Динамо", Київ) та президента Федерації футболу. Про це один з провідних політологів України сказав в інтерв'ю агентству УНІАН.

Таке ж становище склалось з поєднанням посад головного тренера збірної України та клубу "Динамо". У цьому разі йдеться про Валерія Лобановського.

Виборюючи посаду президента Федерації футболу України, один з провідних діячів Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) Григорій Суркіс заявляв, що своїм головним завданням як керівник ФФУ вбачає забезпечення виходу національної та молодіжної збірних до фінальної частини чемпіонату світу 2002 року.

Поразка в Дортмунді з рахунком 1:4 поклала остаточний край цим планам.

Гасло "Наша мета - 2002" аналітики пов'язували з планами СДПУ(о) знову скористатись з "футбольного чинника" в парламентській виборчій кампанії, як це було зроблено під час попередніх виборів до Верховної Ради, повідомляє Українська служба ВВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування