СПУ все ще хоче поєднати непоєднуване

Четвер, 15 листопада 2001, 15:57
Соцiалiстична партiя й надалi пропонуватиме представникам лiвих i правих партiй пiдписати Декларацiю єдностi, незважаючи на численну критику цiєї iдеї з боку нацiонал-демократiв i комунiстiв.

Цей документ не передбачає об'єднання партiй, це радше "технологiчна умова протидiї пiд час виборiв адмiнресурсу", заявив у Львовi під час зустрічі в Центрі політичного прогнозування "Високого замку" голова СПУ Олександр Мороз. Саме його лiдер соцiалiстiв вважає головною загрозою проведенню в Українi справедливих i прозорих виборiв.

Як сказав Мороз, в адмiнiстрацiї президента розроблено план, за яким пропрезидентськi партiї матимуть у наступному парламентi, як мiнiмум, 200 мажоритарних мандатiв та 150 "списочних" мiсць, тому обов'язком усiх неолiгархiчних сил є не допустити втiлення його в життя.

Голова СПУ також заперечив можливiсть об'єднання з "блоком Юлiї Тимошенко" та Компартiєю. Керiвництво КПУ, бiльшiсть членiв якої свого часу вийшли саме з лав Соцпартiї, нинi, на думку Мороза, цiлком задовольняє теперiшнє становище партiї та її доволi високий рейтинг серед виборцiв.

Неможливим об'єднання соцiалiстiв з комунiстами робить i поведiнка лiдерiв КПУ пiд час президентських виборiв 1999 року, минулорiчного референдуму та розслiдування "справи Гонгадзе", коли КПУ фактично пiдiгрувала президентськiй владi.

Але, попри все, СПУ й надалi намагатиметься об'єднати зусилля "обох Рухiв i Компартiї задля забезпечення чесних виборiв", вiдзначив Мороз. Вiн також заявив, що орiєнтовно через мiсяць стане остаточно вiдомо, пiд якою назвою пiде на вибори його партiя: СПУ чи "блок Олександра Мороза".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...