Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більше ніхто в Україні не побачить рекламу "Старого друга"

Четвер, 15 листопада 2001, 18:15
Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін у закон України "Про рекламу", який повністю забороняє рекламу алкоголю і тютюну на будь-яких носіях інформації.

Закон вводить додаткові вимоги відносно реклами розважальних послуг. Такі послуги повинні рекламуватися з обов'язковою вказівкою про використання фонограм з власним виконанням і фонограм музичного супроводу власного виконання.

Документ забороняє застосування порівняльної реклами, а також трансляцію рекламної продукції нерезидентів без її оплати в Україні.
Вводяться положення про регулювання реклами з використанням електронного зв'язку, уточнені положення про зовнішню рекламу, рекламу на транспорті, рекламу послуг, пов'язану із залученням грошей населення, і рекламу цінних паперів, встановлені додаткові вимоги відносно реклами лікарських засобів.

У документі регламентується реклама еротичної продукції. Тепер така реклама буде розміщуватися тільки у відповідних спеціалізованих виданнях такої продукції, а також в приміщеннях торгових установ, які реалізовують еротичну продукцію або на відповідних виставках.

Розповсюджувачі реклами, діяльність яких повністю або частково фінансується з державного або місцевого бюджетів, повинні розміщувати соціальну рекламу органів державної влади, громадських організацій безкоштовно в об'ємі не більше 5% ефірного часу (друкарської площі), відведених для реклами.

Закон також визначає, що граничні розцінки на рекламу, яка розповсюджується загальнонаціональними і суспільними каналами мовлення, встановлюється відповідно до законодавства України.
Закон підтримали 310 народних депутатів з 411.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування