Таращанський експерт уперше відкрито говорить на комісії у справі Гонгадзе

Четвер, 15 листопада 2001, 18:31
Судово-медичний експерт Ігор Воротинцев, який проводив первинний огляд "таращанського тіла", згодом визнаного як тіло журналіста Георгія Гонгадзе, стверджує, що передав журналістам останки саме цього тіла.

Згодом фрагменти тіла, передані журналістами тимчасовій парламентській комісії з розслідування обставин загибелі Гонгадзе, були досліджені у Німеччині. Експерти встановили, що дані зразки є останками людини, однак не належать Гонгадзе.

"Я віддав гнилі обрізки м'яких тканин, не придатні до експертизи, без кістки", - таке пояснення Воротинцев дав у четвер у Києві на засіданні парламентської комісії. Експерт стверджує, що "інших тіл у нього не було" і "це були залишки таращанського тіла".

Він також повідомив, що свідоцтво про смерть Гонгадзе було виписане ним на прохання журналістів. Однак, як зазначає Воротинцев, цей документ не міг бути прийнятий ЗАГСом для видачі державного свідоцтва про смерть, оскільки був оформлений з порушенням вимог.

Фахівець підтвердив, що опізнання тіла було зроблено з браслета, персня, кулона, змісту речовини у шлунку і осколка, витягнутого з правого передпліччя.

Однак Воротинцев заперечує, що коли-небудь говорив, що "тіло пропало". З його слів, напередодні приїзду журналістів експерт був проінформований про те, що тіло буде перевезене у Київ. Несподіваним стало тільки те, що тіло було відвезене у відсутності експерта.

Про те, що тіло може належати журналісту, експерт дізнався тільки 6 листопада після дзвінка з міліції. Воротинцев також повідомив членам комісії, що начальник Київського обласного бюро судово-медичної експертизи і слідчий Генпрокуратури забороняли йому прийти на засідання парламентської комісії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...