Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

П'ятірка лідерів – Кучма, Кінах, Медведчук, Литвин і Ющенко

П'ятниця, 16 листопада 2001, 12:10
Перша трійка лідерів політичного бомонду в рейтингу впливовості центру Погребинського залишається незмінною ось вже п'ять місяців, починаючи з червня. У жовтні найвпливовішими українськими політиками знов були названі президент Кучма, прем'єр-міністр Анатолій Кінах і перший заступник голови Верховної Ради Віктор Медведчук.

На 4-му місці - глава адміністрації президента Володимир Литвин, хоч новина про те, що він став лідером блоку "За єдину Україну" з'явилася вже після проведення опитування. Литвин відтіснив на п'яте місце екс-прем'єра і лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка.

Тільки Кучма (7,86 бали), Кінах (6,48), Медведчук (6,18), Литвин (5,22) і Ющенко (5,11) отримали в жовтні середній бал вище за "п'ятірку", повідомив директор центру політдосліджень Михайло Погребинський, коментуючи підсумки опитування.

Всі інші політики першої десятки отримали в жовтні трохи менший бал, ніж у вересні. Це, щоправда, не завадило главі Державної податкової адміністрації Миколі Азарову піднятися з 8-ої на 6-у строчку (4,74), а київському міському голові Олександру Омельченку з 10-ї на 8/9-ю (4,55).

У цьому місяці істотно (на дві позиції) знизився рейтинг впливовості Юлії Тимошенко, і проте, вона в десятці – ділить 8 і 9 місце з мером Києва.

Зате з якоїсь нез'ясовної причини, вочевидь, через зниження рейтингу інших політиків, в десятку потрапив секретар РНБО Євген Марчук. У вересні він посідав лише заслужене 12-е місце, зараз на цій позиції - лідер Компартії Симоненко, який в жовтні себе жодним чином не проявив.

Погребинський нагадує, що на долю Марчука випала в жовтні не дуже приємна роль - співголовуючого комісії з розслідування обставин загибелі російського літака. І проте, харизма "сплячої сили" всі ще діє на окремих експертів.

Після оголошення про зміни в партії "Демсоюз" різко піднявся рейтинг Володимира Горбуліна – раніше він не був помічений навіть в 30-ці, у вересні його рейтинг описувався лише 31-ою позицією, а зараз він стрімко обігнав свого попередника за лідерством у партії Олександра Волкова (який може гордитися тільки 26-им місцем) і обійняв упевнену 15 позицію. Вочевидь, у Горбуліна ще все попереду...

Повезло Петру Порошенку і Роману Безсмертному – їх нинішня близькість до Віктора Ющенка нарешті відбилася на їх рейтингу впливовості. На них почали звертати увагу експерти. Глава штабу Ющенка Петро Порошенко "виріс" з 35-го місця у вересні до 24-го. Експерти оцінили ступінь впливовості і представника президента в парламенті, політичного координатора блоку "Наша Україна" Романа Безсмертного, який уперше з початку року увійшов до 30-ки найбільш впливових політиків місяця (щоправда поки усього на 29 місці).

З тих політиків, чиї прізвища на слуху, в 30-ку впливових потрпили також Григорій Суркіс (11 місце), Віктор Пінчук (13), Олег Дубина (16), Олександр Мороз (17), Сергій Тігіпко (22).

Нагадаємо, що Київський центр політдосліджень і конфліктології проводить опитування експертів щомісяця. Кожному з 50-ти експертів пропонується оцінити міру (силу) впливу приблизно 90 українських політиків на економічну і політичну ситуацію в країні за 10-бальною системою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування