Дубина вимагає повністю відключати від світла боржників у промислових регіонах

П'ятниця, 16 листопада 2001, 13:26
Перший віце-прем'єр-міністр України Олег Дубина підкреслює недостатню ефективність системи обмеження постачання електроенергії через низьку виконавчу дисципліну керівництва обласних енергопостачальних компаній і місцеву владу.

"Вони "не відпрацьовують" боржників до повного припинення постачання", - сказав Дубина в інтерв'ю журналістам в п'ятницю. У числі головних порушників він назвав Запорізьку, Миколаївську, Донецьку і Луганську області.

У той же час перший віце-прем'єр зазначив, що для областей, які дотримують виділені ним ліміти споживання електроенергії і забезпечують високий рівень розрахунків, допустимий рівень споживання електроенергії збільшений. Зокрема, для Чернігівської області - на 6,5%, Київської - на 9%, Житомирської - на 10%, тоді як для Запорізької, Херсонської і Луганської областей ліміт споживання знижений.

Кажучи про паралельну роботу енергосистем України і Росії, що почалася 20 серпня поточного року, Дубина повідомив, що у її ході як і раніше підтримується нульове сальдо перетоку.

Крім того, згідно з його інформацією, у цей час у роботі знаходяться 12 з 13 атомних енергоблоків. Очікується, що до кінця року буде завезено ще два склади з ядерним паливом, що повністю завершить програму завантаження паливом атомних електростанцій у цьому році.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування