Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні претенденти на адмінресурс - ТУНДРА і "Наша Україна", вважає Симоненко

П'ятниця, 16 листопада 2001, 15:39
Лідер КПУ Петро Симоненко вважає, що можливе лідерство Литвина у блоці "За єдину Україну!" говорить про прагнення Кучми "розділити" адміністративний ресурс між своїми прихильниками і провести у парламент "підконтрольних" людей.

Таку думку Симоненко висловив, коментуючи заяву лідера НДП Валерія Пустовойтенка про те, що глава адміністрації президента Володимир Литвин попередньо погодився очолити блок "За єдину Україну!". "Пустовойтенко особисто підтвердив мені інформацію по Литвину", - сказав Симоненко.

Якщо Литвин погодиться стати лідером блоку, то це підтверджує те, що у блоці "За єдину Україну!" спочатку не було єдності, що зумовлено прагненням регіональних "кланів", і, передусім, "донецького" "прорватися в політичну еліту офіційного Києва".

З його слів, Кучма "використовує схему двох великих блоків - центристського і правоцентристського, які він створює для того, щоб розділити між ними певний ресурс і отримати з їх допомогою певну кількість мандатів під контролем".

У НДП, відзначив Симоненко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", більш розгалужена партійна структура у регіонах, і ця партія може власними силами подолати 4%-й бар'єр.

"Їх (партії "За єдину Україну!") усереднили, тому що практично ніхто з них не мав політичного впливу, а всі були рівною мірою підконтрольні і залежні від волі президента", - сказав Симоненко.

Він також зазначив, що і блок "Наша Україна" посилений колишнім заступником голови адміністрації президента Юрієм Єхануровим, постійним представником президента у парламенті Романом Безсмертним і лідером парламентської групи "Солідарність" Петром Порошенком. На думку співрозмовника агентства, це підтверджує, що "Ющенко собою нічого не являє, він, як був "керованим" у політиці, так ним і залишився".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...