Буш привітав мусульман з настанням рамадана

П'ятниця, 16 листопада 2001, 19:36
Президент США Джордж Буш звернувся у п'ятницю до всіх мусульман світу з привітанням з нагоди настання священного місяця рамадана.

У своєму посланні він зробив упор на гуманітарному характері дій США в Афганістані. Однак Буш учергове підтвердив, що ніякої зупинки військових дій проти талібів не буде.

"Америка пишається тим, що грає головну роль у гуманітарних зусиллях світової спільноти в Афганістані, таких як доставка продовольства, медикаментів й інших життєво необхідних засобів", - заявив Буш. - "Ми готові до довгої роботи по відновленню цієї багатостраждальної землі", - додав він.

"Іслам, як ми знаємо, це віра в єдиного Бога, яку проповідує священний Коран. Основними його цінностями є милосердя, співчуття і мир, - йдеться у заяві американського президента. - Ми надсилаємо всім мусульманам США і всього світу наші щирі побажання здоров'я, процвітання і щастя у час рамадана і протягом всього року".

Нинішній рамадан проходить на фоні військової операції, що проводиться американцями і їх союзниками у мусульманському Афганістані. Незважаючи на наполегливі прохання Індонезії і Пакистану, США відмовилися припинити антиталібську акцію на час священного місяця.

НТВ.Ру

* У ході бомбардування загинув найближчий помічник бен Ладена
* США відновили бомбування Кандагару
* Бен Ладен знайшов деталі виготовлення ядерної зброї в Інтернеті
* В Афганістані створюється інформцентр
* Таліби обіцяють знищити Америку
* На місці бен Ладена або мулли Омара я б дуже нервував – Дік Чейні
* Бен Ладен все ще знаходиться на території Афганістану
* У притулку "Аль-Каїди" знайдені детальні креслення бомб і ракет
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News