"Єдність" Омельченка не має наміру приєднуватися до інших блоків. Мер вважає свою партію унікальною

Субота, 17 листопада 2001, 15:23
Блок "Єдність" не збирається приєднуватися до якого-небудь іншого блоку або партії, однак у нього, "може увійти будь-яка організація", заявив мер Києва Олександр Омельченко у суботу в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

З його слів, більшість існуючих виборчих блоків, на відміну від "Єдності", "створені не на ідеологічній платформі, а шляхом рефлективного об'єднання з єдиною метою". "Мета ця - вижити і подолати 4%-й бар'єр" на парламентських виборах в березні 2002 року", відзначив Омельченко. (Тут варто додати, що за даними останнього опитування, проведеного Інститутом соціальних досліджень і центром "Соціальний моніторинг", "Єдність" у жовтні набирала 1,9%.)

"Якби кожна з тих партій, які входять у ці блоки, могла пройти у парламент самостійно, вони могли б блокуватися після перемоги у майбутньому парламенті на ідеологічній основі", - підкреслив Омельченко.

Коментуючи недавню зустріч з лідером блоку "Наша Україна" Віктором Ющенком, Омельченко зазначив, що з екс-прем'єром вони зустрічалися "як люди, що працювали на високих посадах". "Ми не можемо не зустрічатися, оскільки у період, коли Віктор Ющенко очолював уряд, столиця продовжувала набирати темпи розвитку у всіх галузях", - підкреслив він.

Блок "Єдність" приступить до формування свого виборчого списку після з'їзду однойменної партії 1 грудня, заявив Омельченко.

Він підкреслив, що блок "Єдність" не є прихильником того, щоб "починати з ділення процентів" між партіями, які в нього ввійшли. "Цього не буде - розбрату [через квоти у блоці], які зараз в інших блоках", - сказав він.

Кажучи про те, за яким принципом буде формуватися виборчий список у блоці "Єдність", лідер партії зазначив, що в нього увійдуть "люди, віддані ідеологічно" ідеям, що сповідаються партією "Єдність". Він не виключив також, що у списку будуть люди, які користуються повагою, відомі своєю діяльністю на державному терені або в творчій сфері - діячі культури і вчені. Він підкреслив, що у виборчий список блоку "обов'язково" ввійдуть жінки.

Партія "Єдність" уклала угоди з партією "Молода Україна" і рядом громадських організацій про намір створити виборчий блок "Єдність" для участі у виборах до Верховної Ради і місцевих рад. Приєднатися до блоку "Єдність" збираються Український Союз ветеранів Афганістану, "Союз Чорнобиль України", Союз жінок України, Київська міська організація партизан і підпільників.

У суботу після установчого з'їзду у партії "Єдність" з'явилося молодіжне крило - Всеукраїнське молодіжне об'єднання "Єдність". Молодіжне об'єднання "Єдність" буде висувати своїх кандидатів в місцеві ради всіх рівнів.

Лідер партії "Єдність" Олександр Омельченко завірив, що його блок не залишить молодь після виборів, використавши її, як це робили багато які політичні сили на попередніх виборах.

Голова Держкомітету України з питань молодіжної політики, спорту і туризму Валерій Цибух відзначив на з'їзді, що київська влада є прикладом для всіх регіонів у сфері молодіжної політики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...