Сабо не вірить в найближче майбутнє збірної України

Понеділок, 19 листопада 2001, 12:27
Віце-президент київського "Динамо" та колишній наставник збірної України Йожеф Сабо в передачі "Спорт тайм" висловив прогноз, що на чемпіонат Європи 2004 року національна команда також не поїде. За словами Сабо, нам "потрібно спуститися на землю".

Однією з причин провального виступу українців в матчах плей-офф проти Німеччини Сабо назвав те, що у футболістів української команди немає характеру, та й рівень національного чемпіонату з кожним роком стає слабкішим. Що ж, сміливий прогноз Сабо, а найголовніше - правдивий на даний момент.

"Я думаю,що у чемпіонаті Європи 2004-го року ми не візьмемо участі. Тому що я реально оцінюю ситуацію. Поки що в нашої збірної є проблеми і вони будуть в найближчий час", - відзначив Сабо.

Не останнє місце в кінцевому результаті суперництва з Бундестімом зіграло і те, що футболісти збірної перегоріли перед матчем в Дортмунді, відзначає Сабо.

Порівнюючи з командою, яка боролася за вихід до ЧС-1998 та Євро-2000, він зауважує, що та збірна, вийшовши до фінальних турнірів, не загубилася б серед найкращих команд. Нині ж Сабо додає, що чимало футболістів не виступають в команді, деякі постаріли, деякі втомилися, а деякі просто не мають характеру.

Також віце-президент "Динамо" не бачить найближчого резерву до національної команди, принаймні з футболістів "молодіжки" немає жодного кандидата, гідного виступати зо головну команди країни. Не згодний Сабо і з тими, хто говорить що в Україні вистачає здібних футболістів.

Попри все, за словами Сабо, новому керівництву збірної України функціонери, журналісти та вболівальники повинні дати час для створення команди. До цього варто додати, що те, що Лобановський залишає команду, стало зрозуміло, після того як Україна не вийшла до чемпіонату світу. Одним з основних кандидатів на цю посаду називається Леонід Буряк.

Немов заглядаючи в майбутнє, Йожеф Сабо прогнозує, щоб всі прихильники української команди налаштовувалися на можливі незадовільні результати "нової збірної" на перших етапах її становлення.

Сабо можна привітати - він став першим українським футбольним фахівцем, який висловив сумнів стосовно найближчого майбутнього української команди. Окремо, на його думку, збірна України повинна підійти до питання проведення товариських матчів, які й допомагають в створенні, не в останню чергу, КОМАНДИ…

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування