Львівські ес-деки судяться з рухівцем через звинувачення у "страшному рекеті"

Понеділок, 19 листопада 2001, 14:17
Львівська обласна організація СДПУ(О) вимагає у судовому порядку від народного депутата, лідера Львівської крайової організації Народного Руху України Ярослава Кендзьора спростування інформації про те, що облорганізація СДПУ(О) примушує підприємців переводити гроші на рахунок цієї партії.

Судові слухання за поданням Львівських об'єднаних ес-деків почнеться у понеділок у Шевченковськом місцевому суді Львова.

Як повідомив журналістам лідер обласної організації СДПУ(О) Ігор Шурма, це подання не направлене проти Кендзьора як депутата або лідера крайової організації НРУ, а проти Кендзьора як журналіста.

З його слів, в одній з передач "Політичні етюди", яка виходить на Львівському телебаченні, депутат заявив, що обласна організація СДПУ(О) за допомогою Державної податкової адміністрації "проводить рекет стосовно підприємців у Львівській області, вимагаючи переводити кошти на користь партії, а не до бюджету".

Зі слів Шурми, мова йде про те, щоб Кендзьор спростував це твердження в одній з передач "Політичні етюди". Ніяких матеріальних вимог СДПУ(О) не ставить, підкреслив лідер львівської організації НРУ.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Кендзьор зазначив, що у нього "є досить свідоцтв, щоб підтвердити своє висловлювання, яке оскаржують соціал-демократи".

Депутат повідомив, що облорганызацыя СДПУ(О) оскаржує "дві його тези". Перша - "про зрощення у Львівській області державної структури, якою є обласна державна податкова адміністрація, з політичною структурою СДПУ(О)", сказав Кендзьор.

"Варто взяти офіційний довідник Державної податкової адміністрації і довідник обласної організації СДПУ(О) і зробити порівняльний аналіз по районах - в абсолютній більшості районів прізвище голови податкової адміністрації і районного секретаря партія СДПУ(О) співпадають. Співпадають юридичні адреси, робочі телефони", - заявив депутат.

З його слів, "два заступники глави обласної податкової адміністрації є членами СДПУ(О) і перебувають у керівних органах партії". "Мені здається, що довести це твердження можна без особливих проблем", - підкреслив Кендзьор.

Другою тезою, що оспорюється соціал-демократами (об'єднаними), зі слів Кендзьора, є фраза, сказана ним в ефірі: "Якщо ви сьогодні, шановні телеглядачі, всі, хто слухає мене, і панове з адміністрації податківців Львівської області, викличемо на відверту розмову кого завгодно з підприємців - малих, середніх, великих, вони у пориві прозріння розкажуть про цей дикий страшний рекет, про вимогу платити відповідні податки поза державною скарбницею, які сьогодні йдуть на обслуговування великої імперії, якою є СДПУ(О)".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування