Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ви читаєте "Кращий веб-ресурс, присвячений суспільному життю та політиці"

Понеділок, 19 листопада 2001, 17:46
"Українська правда" у нелегкій боротьбі стала кращим політичним веб-ресурсом в просторі українського Інтернету. Так нас обізвали на нагороджені премією Sun Awards. Тепер ми маємо охайну рамку, під склом якої написано: "Нагорода за досягнення в сфері Інтернету".

Нагорода ж нам дісталася від спільного проекту компаній Sun Microsystems, "Квазар-Микро" та "First Tuesday Kyiv". Одразу ж зазначимо, що не зважаючи на весь масштаб перелічених компаній, клуб "Золотий Пояс", в якому і відбувалося все дійство, явно не відповідав званню кращого (чи то грошей не вистачило на пристойне приміщення, чи Бог його знає чому), проте дама в боа на сцені з Мирославом Кувалдіним рішуче відстоювали честь і гідність організаторів.

Переможців визначало жюрі. Принцип відбору був ось який – спочатку 15 чоловік Народного жюрі, члени якого працюють так чи інакше у сфері Інтернету - чи то веб-майстрами, чи адміністраторами, чи просто редакторами, обирали номінантів на всілякі звання. А потім члени вже експертного жюрі (Олег Горбачов ("Компаньон"), Сергій Рачинський ("InternetUA"), Олексій Мась ("Український портал"), Олексій Гончаров ("Topping"), Олексій Танчик ("BIGMIR)NET"), Ганна Абазопуло ("Avanport") і т.д.) з номінантів визначали кращих.

Кращою бізнес-ідеєю року став проект turbaza. Не потрібно "мудрствовать лукаво", щоб зрозуміти, що сайт присвячений подорожам. Більше того, на ньому ви зможете вибрати будь-який тур до будь-якої країни, або ж підібрати індивідуальний. Все як треба, розсилка, перелік турфірм та компаній, їх координати, новини для них же, словом – потужний турресурс.

Кращий комерційний ресурсbookshop. На сайті можна знати будь-яку книгу з 3468-ми там присутніх, яку обіцяють вам доставити по Україні. Книги шукаються за розділами, але це досить довго, і у "Художній літературі" за назвою Ахматова "Вибране" ви нізащо не знайдете власне змісту книги.

Кращим дизайнерським проектом став сайт Енран-Акрос "Домашній Уют". Робота варта вашої уваги, якщо ви хочете купити собі нове ліжко чи шафу-купе, або ж вставити нові вікна. При цьому у Форумі можна задати питання з планування вашої квартири та отримати відповідь (останнє оновлення 17 жовтня), а загалом стандартний набір сайту, який тримає компанія, і на якому працює одна людина, і то на вихідних.

Кращим JAVA-проектом став ресурс "Ну Все". Довго його представляти не потрібно, ви вже напевно встигли побувати там, почитати запропоновані новини та купити запропоновані товари.

Кращий корпоративний ресурс – сайт Golden Telekom. Тут представлені численні новини про нові послуги оператора мобільного зв'язку, можна відіслати СМС. Симпатичний сайт.

Кращий в галузі новин, звичайно ж, Кореспондент. Тут коментарі зайві, цей ресурс вже старий та ефективний, хоча і не без частки здорового комерційного зиску, який має з нього Джед Санден.

Кращим ресурсом, який присвячений технологіям та промисловості, став www.composter.kiev.ua. Примітним фактом є не те, хто став, а саме номінація, яка була впроваджена. Вважається, що промисловість в Україні стоїть, працює тільки півтора заводи, але сайт, принаймні, працює справно та інформативно.

Про кращий ресурс, присвячений суспільному життю та політиці можна говорити довго та багато всього гарного. Але хвалити себе не будемо, бо недоліків в УП можна назбирати на не одну номінацію. Електронна пошта іноді не витримує гнівних листів читачів. Навіть Кучма не задоволений регулярним "брудом".

Кращим ресурсом відпочинку та спорту є по праву один з найстарших спортивних сайтів українського Інтернет-простору – uaSport. Головним чином, спортивна інформація про найголовніші події українського спорту та не супер головні події світового спорту.

Про дім, сім'ю та дітей в Інеті ви знайдете на baby.com.ua. Судячи зі всього, сайт Медикому, отже присвячений більше здоров'ю, ніж проблемі порозуміння між подружжям. Дуже потрібний ресурс, але врахуйте і те, що розмови з лікарем про проблему, яка вас хвилює, вам не замінить жоден сайт, але отримати елементарні знання про догляд за дитиною можна, перед тим зареєструвавшись на сайті.

Кращий фінансовий ресурсУкраїнський фінансовий сервер – новини фінансові та банкові, курси валют, інтерв'ю, коментарі, прес-релізи, акції, індекси, депозити, паливо, валюта – про все пишуть тут.

Про кращий Інтернет-ресурс, який присвячений культурі та мистецтву можна говорити довго. По-перше це професійно виконана персональна сторінка фотографа Олексія Чугуя, на якій розміщені, по-друге, класні фотокартки Криму. Власне, цей ресурс міг би стати і кращим дизайнерським проектом, бо картинка виконана супероригінально та стильно.

Кращим набором сервісів для користувачів відзначився atlasua.

Про освіту в Україні, навчальні заклади різних рівнів акредитації, можливості навчання за кордоном ви знайдете на shkola2 – кращий ресурс, присвячений науці та освіті.

А от приз глядацьких симпатій відбив сайт відомих боксерів братів Кличків. Після оновлення дизайну та, нарешті, змістовного та оперативного наповнення сайту коментарями та інтерв'ю братів, ресурс став конкурентоздатним.

Всілякі премії у царині Інтернету слід всіляко підтримувати. Це додає наснаги безпосереднім творцям Інтернер-сторінок та бажання робити швидше, вище та сильніше, не кажучи про піднімання рейтингів. На всіх сайтах-переможцях, які довелося пройти у ході написання матеріалу, на найбільш видному місці – "Наш сайт став переможцем Sun Awards у номінації..."

P.S. Минулого тижня Інститут Інформаційного суспільства вирішив визначити найвпливовішу людину Уанету. В ході опитування виявилося, що найбільше на український Інет впливає Кучма (все що відбувається в Уанеті імплементує особисто Президент, видає Укази, а також щодня читає "Українську правду"), на другій позиції - Євген Марчук (представник "силовиків", що думають, що Інтернет можна контролювати, щотижня купує нові цифрові диктофони), третю сходинку посідає Станіслав Довгий (чиновник, що успішно бореться з IP-операторами, і створює два Інтернета - для бідних і для багатих). Четвертим у переліку впливових осіб став Георгій Гонгадзе (автор проекту – який створив культуру Інтернет-ЗМІ в Україні). На сьомій позиції - Гліб Павловський (російський Інтернет-агресор, що розвиває Україна.ру), на восьмій - Александр Брамс, (людина, яка не боїться писати про український Інтернет).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування