УНА поміняла лідера, символіку і… позицію?

Понеділок, 19 листопада 2001, 18:12
Вісімнадцятий з'їзд праворадикальної Української національної асамблеї обрав нове керівництво і затвердив символіку організації.Новим головою УНА став Микола Карп'юк, головою політвиконкому переобраний на повторний термін Юрій Тима.

Колишній лідер УНА Андрій Шкіль, який знаходиться в СІЗО СБУ за звинуваченням в організації масового безладдя 9 березня у Києві, став одним з восьми членів проводу УНА, повідомляє Інтерфакс-Україна.

З'їзд затвердив символіку УНА, девізом якої є "енергетична триєдність національної ідеї нової ери". Емблема являє собою тризубець на фоні трьох протуберанців на блакитному полі. Звичний для всіх символ УНА-УНСО червоно-чорний хрест належить лише УНСО, яка є громадською організацією і структурним підрозділом УНА, а партія своєї символіки раніше не мала.

18-й з'їзд УНА пройшов у неділю в Пущі Водиці за участю більше ніж 100 делегатів з 20 регіонів. Всього на сьогоднішній день УНА нараховує більше 100 тис. членів, причому останнім часом спостерігається масовий приплив до партії.

УНА збирається брати участь у виборах самостійно і ні до якого блоку приєднуватися не буде.

Сам Шкіль в інтерв'ю Майдан повідомив, що тільки у понеділок "почув про з'їзд постфактум". "Зі мною ніяких питань, винесених на з’їзд, не обговорювалося, моєю думкою ніхто не цікавився. Мені взагалі незрозуміла необхідність проведення з'їзду з будь-яких інших питань, крім звільнення політв'язнів та підготовки до виборів. Я поки що утримаюсь від коментарів стосовно персоналій "нового керівництва" УНА – до з'ясування всіх обставин та легітимності проведення цього з'їзду".

Шкіль не згодний із зміною символіки. На його думку, зміна символіки - " це не просто підміна кольорів – це підміна тих ідейних стержнів, для яких ці кольори були символами". "Ці "нові" не дратуватимуть існуючий режим, оскільки витримані в лояльних барвах".

Шкіль переконаний, що до проведення з'їзду "приклала руку" СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування