Кучма звільнив міністра палива і енергетики

Понеділок, 19 листопада 2001, 18:22
Президент Кучма звільнив Станіслава Сташевського з посади міністра палива і енергетики, повідомляє управління інформації і зв'язків з громадськістю адміністрації президента.

Сташевський звільнений "у зв'язку з переходом на іншу роботу".

Днями президент України піддав піддав критиці уряд за стан справ у вугільній галузі і погану підготовку підприємств паливно-енергетичного комплексу до зими.

Сташевський був призначений на посаду голови Мінпаленерго з 6 березня 2001 року (5 червня був перепризначений на цей пост указом президента).

Експерти ПЕК вважають однією з найбільш вірогідних кандидатур на пост голови Мінпаленерго Віталія Гайдука, який до квітня цього року займав посаду першого заступника міністра палива і енергетики, і пішов у відставку за власним бажанням.

Віталія Гайдука прийнято вважати людиною, близькою до Донецького клану. Він ніби є одним з фундаторів групи "Індустріальний союз Донбассу". Після утворення ТУНДРи Гайдук був обраний співкоординатором блоку - разом з міністром аграрної політики Іваном Кириленком, першим заступником глави НДП Анатолієм Толстоуховим і главою фракції "Трудова Україна" Ігорем Шаровим.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування