Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вам дають замість 18 років 30? Перевірте рівень холестерину у крові

Понеділок, 19 листопада 2001, 18:47
Питання про зовнішній вигляд сильно хвилює перш за все жінок, але і чоловіків трохи зачіпає. Можна, звичайно, з насолодою наспівувати собі під носа одвічну пісеньку Кікабідзе "Маі года, майо багатство…", але коли ситуація стає критичною, це не допомагає.

Іноді навіть і поради Джейн Фонди чи Софі Лорен (точно не пам'ятаю) пишатися кожною своєю зморшкою не в радість. І ми біжимо у косметичні салони та магазини, купувати крем з "куєнзимом ку 10" чи "лореалівське чудо", яке позбавить вас зморшок всього за тиждень. Насправді ж, проблема зовсім не в зморшках, і не у зайвій вазі.

Останні дослідження британських вчених довели, що людина виглядає доросліше, ніж вона є, коли у її крові відбуваються певні процеси. А саме те, скільки у нас у крові білих та червоних кров'яних тілець – це виявляється, видно на обличчі. Плюс – ваш спосіб життя, щоденні транспортні стреси, ситуація у вашій сім'ї, гарні оцінки ваших дітей у школі, погані звички, типу куріння.

Але це, як виявилося, не головне. Вчені Королівського Коледжу Лондона з'ясували, що справжня причина нашого "старого вигляду" полягає у високій кількості холестерину у крові. І ще одна гіпотеза – порушений кровообіг невеликих кров'яних судин, які безпосередньо живлять шкіру.

Професор Кріс Булпітт (Chris Bulpitt) зі своєю командою також визначив, що люди, які виглядають старшими своїх років, мають підвищений рівень гемоглобіну у крові, пігмент у червоних тільцях крові, який відповідає за кисень.

Жінки, яким дають 30 років замість 23-х, мають нижчий рівень білірубіну – речовини, яка містить більше білих тілець ніж червоних – у плазмі крові.

При дослідженні здоров'я 447 державних службовців віком від 33 до 57, двом медсестрам та лікарю пропонувалося визначити "на око" вік цих людей, повідомляє BBC. Медпрацівники визначили вік людей майже точно, хоча чоловікам давали на чотири місяці більше, а жінкам, як правило, на шість місяців менше.

З цього приводу професор Булпітт зазначає, що "ми звичайно, очікували, що сиве волосся та лисина видаватимуть літній вік людини, але ми ніяк не сподівалися, що це буде пов'язано з рівнем гемоглобіну та холестерину у крові".

"Ми думаємо, що зв'язок між станом крові та зовнішнім виглядом
полягає у судинах. А точніше тих судинах, які дуже близько підходять до шкіри. Вони можуть бути пошкоджені, чи то через великий вміст холестерину, чи через куріння. І тому з'являються зморшки, і ви виглядаєте старшими".

Дослідження також показало, що немає прямого зв'язку між вживанням алкоголю чи вдалою кар'єрою з тим, що вам дають більше років, ніж є насправді. Так що скоріше зменшуйте рівень гемоглобіну, щоб у метро почуєте жадане "Дєвушка, ви виходіте?"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування