Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров вирішив очолити боротьбу з корупцією?

Вівторок, 20 листопада 2001, 10:28
В Україні ведеться робота по створенню Громадського антикорупційного комітету, заявив глава Державної податкової адміністрації Микола Азаров.

Діяльність цього комітету направлена на розробку методів і засобів громадської протидії проявам корупції, пропаганду нетерпимості до корупційних діянь, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу ДПАУ.

Ініціатори створення комітету вважають, що громадський контроль і в цій специфічній сфері підвищить ефективність боротьби з корупцією. До складу Громадського антикорупційного комітету мають увійти авторитетні люди з незаплямованою репутацією, фахівці у сфері права і громадських зв'язків.

Тим часом, президент Кучма підписав указ про обов'язкову спеціальну перевірку відомостей, які подають кандидати на посади державних службовців. Документ направлений на "подальше вдосконалення порядку прийому на державну службу і її проходження, запобігання корупції, іншим правопорушенням", повідомляє управління інформації і зв'язків з громадськістю.

Кучма затвердив заходи з реалізації стратегії реформування системи державної служби в Україні на 2002 рік, який, головним чином, вказує на необхідність доопрацювання низки законопроектів, які стосуються держслужби і місцевих адміністрацій і центральних органів влади.

Органам виконавчої влади доручено завершити упорядкування структури апаратів і забезпечити складання штатних розкладів органів виконавчої влади з урахуванням реєстру посад державних службовців і типових професіонально-кваліфікаційних характеристик цих посад.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування