Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК буде пильно стежити за порушеннями закону про вибори у ЗМІ тільки 40 днів

Вівторок, 20 листопада 2001, 13:43
Центрвиборчком України буде відстежувати порушення виборчого законодавства у частині ведення передвиборної агітації у ЗМІ тільки у період з 90 до 50 днів до дня виборів. Про це заявив голова ЦВК Михайло Рябець.

"Ми говоримо про порушення виборчого законодавства, яке охоплюється термінами виборчого процесу", - підкреслив він.

Зі слів Рябця, будь-яка передвиборна агітація у ЗМІ буде заборонена після початку офіційного оголошення виборчого процесу і на неї буде накладено мораторій на 40 днів (від 90 до 50 днів до дня виборів). Він зазначив, що політреклама в ЗМІ оприлюднюється вже дуже давно, оскільки "наступна виборча кампанія починається відразу після чергових виборів".

Рябець також повідомив, що у другій половині грудня ЦВК збирається провести нараду для керівників ЗМІ, на якій будуть "у популярній формі" викладені вимоги закону у частині ведення передвиборної агітації.

Згідно із законом "Про вибори народних депутатів України", прийнятим у новій редакції 18 жовтня, 225 депутатів обираються за партійними списками, 225 – за одномандатними округами. Виборча кампанія почнеться за 90 днів до дня виборів. ЦВК оголошує дату початку виборчого процесу в ЗМІ не пізніше, ніж за 95 днів до дня виборів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування