Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК поки не вирішив, чи реєструвати йому блок Бойка

Вівторок, 20 листопада 2001, 14:04
У ЦВК "немає підстав сьогодні не реєструвати виборчий блок "Народний рух України", заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Рябець. "Поки у ЦВК немає підстав і реєструвати блок, оскільки сама реєстрація відповідно до закону розпочнеться пізніше", спочатку пожартував Рябець.

Водночас, за його словами, у чинному законі про вибори "поки що немає жодних обмежень щодо можливої реєстрації партій та блоків", які мають схожі назви. Він висловив думку, що парламентарії "повинні повернутися до цього питання і внести відповідні зміни до закону про вибори".

"Більше того, - сказав голова ЦВК, - сьогодні у профільному комітеті парламенту ведеться активна робота з розробки змін і доповнень до цього закону". Він зауважив, що невеликі редакційні зауваження до закону висловив і Центрвиборчком. "Ми б хотіли, щоб такі зміни були внесені у закон", - сказав Рябець.

8 листопада представники ряду політичних партій і громадських організацій уклали політичну декларацію про створення виборчого блоку "Народний рух України". Ініціатором створення нового блоку стала партія "НРУ за єдність", співголовою якої є Богдан Бойко.

Водночас Народний рух України заявив про можливість подати до суду на новостворений блок з аналогічною назвою, який порушив закон, взявши назву "Народний рух України".

Лідери НРУ вважають, що, відповідно до Закону "Про об'єднання громадян України", використання назви партії для публічного вжитку не може здійснюватися без згоди цієї партії. Лідер УНР Юрій Костенко висловлював думку, що ЦВК не зареєструє цей виборчий блок, оскільки Народний рух України як партія юридично є засновником блоку "Наша Україна", і тому в назві іншого блоку не може фігурувати ще один Народний рух України.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування