Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Не поснідав так як слід – день минув даремно

Середа, 21 листопада 2001, 13:00
Сніданок забезпечує нас силами на цілий день, більше того, він задає нам настрій на цілий день. Порція свіжого фруктового салату, який ви можете з'їсти одразу після пробудження, допоможе вам ефективно провести ранок, так само як це б зробила доза вітамінів та мінералів.

Омлет з тостом забезпечить вас дозою білку, який допоможе мобілізувати ваші м'язи. Це необхідно для тих, хто витрачає багато фізичної енергії протягом дня.

Але, тим не менше, кожен вибирає сам, що вживати зранку: хтось не може прокинутися і почувати себе нормально поки добре та ситно не поснідає, іншому потрібно з'їсти тільки легеньку канапку з сиром та випити чаю.

Вченими доведено, що набагато ефективніше з'їсти щось легке одразу після пробудження, а через деякий час поснідати. Це потрібно для вашого організму, щоб не навантажувати його одразу, а поступово підготувати для важкого дня.

 
 
Дослідження також показали, що діти, які не снідають зранку, почуваються набагато менш комфортно ніж їхні однолітки, які мають здоровий сніданок. Це відбувається тому, що розумові здібності дітей, які мають порожній живіт, сповільнюються через нестачу цукру у крові. Діти, які ж поснідали належним чином, мають швидшу реакцію та більш спритні у розв'язуванні розумових завдань, наприклад, арифметичних задач.

Дорослим гарний сніданок забезпечує гарну пам'ять, яка необхідна для того, щоб пригадувати важливі факти та запам'ятовувати інформацію.

Найкращий шлях забезпечити ваш мозок поживними речовинами - це вживання їжі, багатої на волокна та вуглеводи, типу грубозмеленого хліба, будь-яких круп, вічної вівсянки чи свіжих фруктів. Широкий діапазон харчових продуктів надає вам широкий вибір для варіювання продуктів, які ви можете споживати на сніданок.

Якщо у вас зовсім небагато часу зранку, тоді для вас просто створені всілякі мюслі або ж вівсянка з медом, свіжі фрукти, дуже корисне яблучне пюре. Це ідеальні сніданки, які можна швидко приготувати, до того ж вони дуже багаті на поживні речовини, які корисні для нашого організму.

Вони також є гарними сніданками для дітей, бо мають великий вміст вітамінів та мінералів, що необхідні для нормального функціонування організму дитини протягом дня.

Якщо ж ви ніяк не можете одразу зранку налаштуватися на роботу, а у вас не так багато часу для розкачки, то краще за все вам допоможе омлет з грибами та травами – високоефективний шлях, для того щоб підняти тонус організму на цілий день.

Вашій увазі пропонується декілька рецептів сніданків, які можна дуже швидко приготувати та які дуже поживні.



Фруктовий салат з банана та ананаса (подається у великому бокалі)

Вам знадобляться 3 банани та 0,5 очищеного ананаса, один ванільний йогурт. Фрукти потрібно дрібно нарізати, або зробити пюре та залити йогуртом.

Цей рецепт дуже поживний, тому що у банані міститься найбільше цукру серед усіх інших фруктів. Тому один із спожитих вами бананів буде постачати цукор у кров протягом декількох годин, принаймні до обіду вам вистачить. Але зауважте, що така фруктова суміш не зможе довго зберігатися у холодильнику, банан посіріє та втратить свої поживні речовини, а йогурт може скиснути, і буде більше шкоди ніж користі.

Вівсянка з медом та яблучним пюре

Вам буде потрібно: для яблучного пюре – 2 великих яблука, або 3 середніх, очищені та порізані, сік лимону, або 0, 5 лимону, трохи води;
Для приготування вівсянки: 1 чашка крупи, 2 чашки молока чи води, за смаком сіль та цукор, 2 столових ложки меду.

Спершу потрібно зробити яблучне пюре – нарізані яблука у невеликий посудині потрібно варити протягом 10 хвилин, додаючи потроху лимонний сік. Потім з відварених яблук потрібно зробити пюре (воно може зберігатися у холодильнику протягом декількох днів).

Потім зваріть вівсяну кашу – залити крупу водою, додати солі та цукру за смаком та варити на маленькому вогні протягом декількох хвилин, в залежності від того, яку ви хочете отримати кашу. Потім змішайте кашу з яблучним пюре та додайте меду, скільки вам подобається.

Про користь цього ранкового блюда і говорити зайве – про поживність вівсянки та меду знають всі чи не змалку. Слід сказати про яблуко, яке забезпечить ваш організм залізом на цілий день, а у сполуці з медом активізує роботу мозку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...