Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потебенько має поговорити з Пустовойтенком щодо вбивць Гонгадзе

Середа, 21 листопада 2001, 13:52
Голова парламентського Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю Юрій Кармазін звернувся до генпрокурора Потебенька з тим, щоб той перевірив інформацію, згідно з якою міністру транспорту, лідеру НДП Валерію Пустовойтенку нібито відомі подробиці вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомляє УНІАН.

Підставою для депутатського звернення стало інтерв'ю Пустовойтенка "Українській правді", яке було взято 15 листопада, після прес-конференції лідерів ТУНДРи в УНІАН. Вивішено на сайт воно було наступного дня.

УП тоді писала, що Пустовойтенко, який сприяв роботі в Україні російського Агентства журналістських розслідувань, отримав звіт АЖУР про незалежне розслідування справи Гонгадзе. "Єсть у мене звіт щодо справи Гонгадзе, який я закрив у три різних сейфи. Оприлюднювати не буду, тому що доказів не маємо, що дійсно так справа пройшла, як написано, - сказав лідер НДП. - Але для мене дуже багато позицій в цій справі, вони дуже зрозумілі".

При цьому він додав, що "винні" у вбивстві Георгія "є". "Підійдеш після виборів – я скажу", - зазначив тоді Пустовойтенко, звертаючись до кореспондента УП.

"Єсть закон, цю справу може вести тільки Генеральна прокуратура, - сказав Пустовойтенко. - Тому робота [АЖУР] може бути недоказова, вона може бути тільки у вигляді аналітичної записки, інформації, пропозиції".

Пустовойтенко також повідомив, що незабаром АЖУР випустить книжку, написану на базі розслідування справи Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування