Слідство у справі Александрова буде закінчене у кінці місяця, а звинувачений у вбивстві вже у СІЗО

Середа, 21 листопада 2001, 15:16
Заступник генпрокурора України Сергій Винокуров стверджує, що Олександр Рибак, звільнений Слов'янським судом на підписку про невиїзд, "не має ніякого відношення до вбивства журналіста Ігоря Александрова".

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Винокуров повідомив, що людина, яка обгрунтовано звинувачується у цьому злочині, утримується у слідчому ізоляторі Донецька.

З його слів, стосовно 33-річного Рибака була порушена "господарська кримінальна справа". Голова спостережної ради асоціації "Укрліга" Рибак і два його компаньйони були оголошені слов'янським міськвідділом міліції у розшук через деякий час після загибелі слов'янського журналіста Александрова. Міліція розшукувала комерсантів по обвинуваченню у здійсненні злочинів економічного характеру.

Однак, у зв'язку з тим, що свого часу Александров неодноразово звинувачував в ефірі Рибака у зв'язках з кримінальними структурами, це, за деяким даними, могло стати причиною вбивства журналіста.

20 листопада Слов'янський суд звільнив Рибака на підписку про невиїзд. Заступник генпрокурора повідомив, що стосовно людини, яка була арештована за обвинуваченнями у вбивстві Александрова, зібрано досить доказів для того, щоб найближчим часом справа була передана до суду. "Слідство буде закінчене у кінці листопада - грудні місяці", - відзначив Винокуров.

Як повідомлялося, директор телерадіокомпанії "ТОР" Славянська Александров помер 7 липня у лікарні після того, як декількома днями раніше був жорстоко побитий невідомими. Правохоронці повідомили про затримання одного з тих, хто підозрюється у вбивстві журналіста, а також про те, що слідству відомі співучасники і замовники цього вбивства, які будуть затримані найближчим часом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування