Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США знову нагадують Україні про справи убитих журналістів

Середа, 21 листопада 2001, 19:05
Справи українських журналістів Георгія Гонгадзе і Ігоря Александрова продовжують зберігати свою гостроту на міжнародній арені, в той час як в Україні їх гострота останнім часом знизилася. Про це заявив посол США в Україні Карлос Паскуаль на зустрічі зі слухачами і викладачами Дипломатичної академії України при Міністерстві закордонних справ в середу у Києві.

Паскуаль повідомив, що ці питання ставилися перед прем'єр-міністром України Анатолієм Кінахом під час його недавнього візиту в США. Посол вітав висловлювання Кінаха, який заявив про роботу, що продовжується в Україні над цими проблемами.

Виступаючи перед майбутніми дипломатами, Паскуаль поділився своїм баченням десятирічного процесу після набуття Україною незалежності. На його думку, для об'єктивної оцінки досягнень України на шляху до створення демократичної держави необхідно нинішню ситуацію порівнювати з тією, в якій держава знаходилася на початку свого шляху.

Посол відзначив три фундаментальних трансформації в розвитку України як держави: від околиці імперії - до незалежної країни; від структури в колишній авторитарній імперії - до держави, яка будує свої демократичні інститути, від командної економіки до ринкової. Паскуаль констатував, що Україна зруйнувала стару систему і будує нову.

"Однак для цього недостатньо тільки ухвалити закони - необхідно створити цілі інституції і навчити людей діяти в нових умовах", - пояснив американський дипломат.

Паскуаль додав, що протягом 10 років у відносинах між США і Україною відбувалися ускладнення, зокрема, з приводу надання американської фінансової допомоги.

"Так, в Україні питали - чому США не надають більше допомоги. На Заході, в свою чергу, оцінювали розмір допомоги як дуже великий, однак сама Україна не знає, як ефективно нею розпорядитися", - відзначив дипломат. "У результаті розчарування було і в Україні, і на Заході", - додав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: