"Донецькі "претендують на більше ніж 25% місць в ТУНДРІ

Четвер, 22 листопада 2001, 11:45
Mер Донецька Володимир Рибак, заступник голови Партії регіонів стверджує, що ТУНДРА набере не менше ніж 10% на майбутніх виборах. На його думку, "Наша Україна" "набере приблизно стільки ж".

"Про блок Олександра Омельченка, до якого, до речі, я ставлюся з великою повагою, говорити не беруся. Адже потрібен час, щоб партію "розкрутити". Об'єднані соціал-демократи можуть взяти 6-7%. Комуністи - відсотків на п'ять більше".

У інтерв'ю газеті "Сьогодні", яку контролюють "донецькі", Володимир Рибак пояснив, чим блок Ющенка відрізняється від ТУНДРи. "Блок Ющенка - правоцентристського уклону. Ми ж - яскраві представники центристського напрямку". Проте, він не виключає, "що після виборів обидва ці блоки можуть бути об'єднані в одну серйозну політичну силу".

Вже відомо, що кожна з партій, що входять до блоку, отримає приблизно по 25%. "Комусь може бути більше, комусь менше. Партія регіонів може виставити більше ніж 25% списку, тому що в нас є багато гідних людей".

Судячи з усього, саме з цієї причини, блок "За єдину Україну" не має наміру запрошувати Кінаха - щоб не порушити конфігурації і механізму розподілу квот. "Ми визначилися, що блок складається з 4-х партій. І на його розширенні поки ніхто не наполягає...", - відповів він на запитання, чи збирається ТУНДРА запрошувати прем'єр-міністра Кінаха і його партію до блоку.

Рибак заявляє, що ТУНДРА "не ставила перед собою задачу" залучити до блоку Івана Плюща. "Думаю, Іван Степанович сам визначиться зі своєю приналежністю до блоку. Тим більше, що він є членом НДП, партії, яка входить в блок".

Сам Рибак "швидше за все" піде "по одномандатному округу". "Крім мене, таким же чином мають шанс пройти до парламенту ще осіб двадцять" від ТУНДРИ.

Він не прагне знову стати мером Донецька, а збирається "боротися тільки за одну посаду". В якості свого наступника на посаді мера Донецька він бачить свого "кваліфікованого" першого заступника Олександра Лук'янченка.

Сьогодні

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News