Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр оборони США бачить бен Ладена кожного ранку у печері

Четвер, 22 листопада 2001, 13:08
Міністр оборони США Дональд Рамсфелд вважав би за краще бачити міжнародного терориста Усаму бен Ладена мертвим, ніж спійманим живим.

У програмі телекомпанії CBS главі Пентагону було задане саме таке питання. "Я не знаю, - почав він свою відповідь, - чи політкоректно говорити про те, що я віддаю перевагу першому варіанту - смерті. Проте, не думаю, що у нас є вибір".

Інтерв'юєр наполягав: "Так ви хотіли б бачити його мертвим?" Тоді Рамсфелд вигукнув: "Боже праведний, так, після всього того, що він зробив".

Раніше, виступаючи на базі американських загонів спецпризначення у Браггі (штат Північна Кароліна), міністр заявив, що США продовжать полювання за терористами. "Проти терористів немає абсолютного захисту, - сказав він. - Треба переслідувати їх там, де вони знаходяться".

Рамсфелд сказав, що США використовують всі можливості для його знайдення. Крім власних військ вони покладаються на допомогу самих афганців і союзників по антитерористичній коаліції, підкреслив він.

"Кожного ранку, коли я прокидаюся, уявляю собі його у печері, - поділився своїми відчуттями Рамсфелд. - Але хто знає, де він знаходиться. Він може бути на будь-якій горі, горбі, у селі, а міг вже втекти з Афганістану. Знайти його - важка задача, але ми її намагаємося вирішити".

Глава Пентагону також зазначив, що в операціях проти талібів і бойовиків терористичної організації "Аль-Каїда" "особливо корисно застосувати С-130, що володіють величезною вогневою потужністю і високим ступенем точності".

Ці літаки, які називають у США "літаючими канонерками", оснащені скорострільною 40-мм гарматою "Бофорс", 25-мм скорострільною гарматою "Гетлінг" і 105-мм гаубицею. Вони використовуються для підтримки з повітря операцій загонів спецпризначення і здатні випускати у хвилину до 2500 снарядів.

Тим часом другий за рангом американський військовий повідомив, що фахівці приступили до аналізу захоплених в Кабулі матеріалів, які ніби то свідчать про роботу терористів "Аль-Каїди" над хімічною і біологічною зброєю.

Генерал морської піхоти Пітер Пейс, заступник голови комітету начальників штабів США, заявив, що тільки на одній з ампул, вилученій в укріпленому бункері терористів, є напис англійською мовою "сибірська виразка".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

* У США від сибірської виразки померла п'ята людина
* Таліби не мають наміру здавати Кундуз
* Міністр оборони США бачить бен Ладена кожного ранку у печері
* Пакистан повністю розірвав дипстосунки з талібами
* Таліби обіцяють повернути собі контроль в Афганістані внаслідок швидкого наступу
* У Кабулі створено Союз Афганських Жінок
* За голову бен Ладена Америка викладе 25 млн. доларів
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування