Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Таліби не мають наміру здавати Кундуз

Четвер, 22 листопада 2001, 13:08
Представники талібів спростували повідомлення про те, що досягнута домовленість про здачу міста Кундуза - їх останнього оплоту на півночі Афганістану, оточеного військами Північного альянсу.

Як повідомляє катарський супутниковий телеканал "Аль-Джазіра", його кореспонденту вдалося зв'язатися з штабом верховного керівника талібів мулли Мохаммада Омара у Кандагарі, де його запевнили, що ця інформація "абсолютно не відповідає дійсності". Зі слів представника штабу, загони талібів під командуванням заступника міністра оборони Мохаммада Фазіля продовжують утримувати місто і "зберігають високий бойовий дух".

Закінчується термін ультиматуму, висуненого командуванням Північного альянсу захисникам міста. Раніше з'явилися повідомлення, згідно з якими на переговорах, що відбулися у ніч на четвер, один з головних військових керівників Північного альянсу генерал Рашид Дустум і Мохаммад Фазіль домовилися про умови здачі Кундуза.

У той же час представник штабу збройних сил США заявив телекомпанії CNN, що у Вашингтоні нічого не відомо про цю угоду.

Зі своєї сторони агентство ЕФЕ повідомило з посиланням на командування Північного альянсу, що, згідно з досягнутою домовленістю, для оточених в Кундузі талібів будуть відкриті декілька коридорів, по яких вони зможуть покинути місто при умові, що не будуть мати при собі зброї.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

* У США від сибірської виразки померла п'ята людина
* Таліби не мають наміру здавати Кундуз
* Міністр оборони США бачить бен Ладена кожного ранку у печері
* Пакистан повністю розірвав дипстосунки з талібами
* Таліби обіцяють повернути собі контроль в Афганістані внаслідок швидкого наступу
* У Кабулі створено Союз Афганських Жінок
* За голову бен Ладена Америка викладе 25 млн. доларів
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування