У США від сибірської виразки померла п'ята людина

Четвер, 22 листопада 2001, 13:09
В Оксфорді (штат Коннектікут) померла від сибірської виразки 94-річна жінка. Поки не відомо, яким чином у будинок жінки проникли спори сибірської виразки, яка вже довгий час жила одна.

Оттілі Лундгрен (Ottilie W. Lundgren) виходила зі свого будинку не далі місцевої бібліотеки або парку. П'ять днів тому вона була доставлена у лікарню з підозрою на інфекційну хворобу дихальних шляхів. Після смерті жінки лікарі Центру Контролю і Запобігання хвороб повідомили, що жінка померла від легеневої форми сибірської виразки, повідомляє The New York Times.

За попередніми даними Лундгрен не отримувала листів з білим порошком, які було розіслані у ряд офісів американських ЗМІ, внаслідок чого жертвами переважно шкірної форми сибірської виразки стали багато хто з громадян США. Але на даний момент невідомо, хто розсилав листи зі спорами сибірської виразки, і де були отримані їх зразки.

"Це якась містика", - говорить секретар американського центру Здоров'я Людини Томмі Томпсон (Tommy Thompson). - Ми просто не знаємо, яким чином спори сибірської виразки проникли у дім цієї жінки".

П'ятий випадок смерті від сибірської виразки лише ускладнює пошуки зловмисників, які занурили у паніку США. Правда, за останній місяць припинилася "розсилка" листів з білим порошком, яка мала місце буквально через два тижні після терактів у Нью Йорку і Вашингтоні 11 вересня.

Таким чином, від сибірської виразки у США померли п'ять чоловік. Двоє з них - від важкої форми - легеневої - і троє - від шкірної форми сибірської виразки.

Читайте також:

* У США від сибірської виразки померла п'ята людина
* Таліби не мають наміру здавати Кундуз
* Міністр оборони США бачить бен Ладена кожного ранку у печері
* Пакистан повністю розірвав дипстосунки з талібами
* Таліби обіцяють повернути собі контроль в Афганістані внаслідок швидкого наступу
* У Кабулі створено Союз Афганських Жінок
* За голову бен Ладена Америка викладе 25 млн. доларів
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...