Шкидченко буде боротися з тероризмом всіма засобами, якими тільки зможе

Четвер, 22 листопада 2001, 13:24
Новий міністр оборони України Володимир Шкидченко заявляє про актуальність і необхідність розгортання "організаційної і дослідницької роботи для мобілізації і перспективних можливостей ВС України, що є для виконання завдань антитерористичної боротьби".

"Залучення військових до антитерористичної боротьби є об'єктивною необхідністю, що вимагає внесення змін і доповнень у державну програму реформування і розвитку ВСУ, військової доктрини, документів законодавчої бази", - відзначив Шкидченко у статті "Урядового кур'єра".

Аналізуючи події після 11 вересня, міністр зазначив, що в антитерористичній боротьбі "такий державний інститут як збройні сили", також буде використаний. "Окремим структурам, частинам і підрозділам збройних сил властиві певні властивості в плані антитероритичної боротьби", - підкреслив він.

Шкидченко вважає, що буде доцільним використання для боротьби з тероризмом розвідувальних можливостей. "Армійська розвідка має специфічні завдання, але її сили і кошти (агентурна, радіотехнічна, повітряна, артилерійська, космічні розвідки, засоби контролю комунікацій зв'язку) можуть бути джерелами цінної інформації про наміри і дії теругрупувань", - говорить глава військового відомства.

Іншим елементом для ведення антитерористичної боротьби Шкидченко назвав сили спецпризначення. "Спектр цілей і завдань таких операцій дуже широкий, однак в антитерористичній боротьбі найбільший інтерес складають розвідувальні, протидиверсійні, інформаційно-психологічні і пошуково-рятувальні заходи, дії по ліквідації наслідків терактів", - відмітив він.

Не будуть зайвими і сили ППО з протиракетною обороною. "Засоби повітряного нападу належать до найбільш небезпечних з точки зору здійснення терактів, тому їх своєчасне виявлення і знищення є важливим завданням", - підкреслив новий міністр.

"Нарешті, для знищення тергруп і формувань можуть використовуватися засоби вогневого ураження, які є у збройних силах", - цитує Шкидченка Інтерфакс-Україна".

Значними складовими такої боротьби є радіаційний, хімічний і бактеріологічний захисти, радіоелектрона і протимінна боротьба, захист від комп'ютерних злочинців.

Разом з тим, міністр зазначив, що на сьогодні можливості участі ВСУ в боротьбі з тероризмом "обмежені, передусім, недостатньою законодавчою і нормативно-правовою визначеністю відповідних функцій і завдань, і, по-друге, відсутністю відповідних елементів у системі їх бойової підготовки і управління, кадрової політики, військової освіти і науки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування