Лідерство Литвина у ТУНДРі позитивно позначиться на політичному житті всієї країни – Шаров

Четвер, 22 листопада 2001, 14:26
Лідер групи "Трудова Україна" Ігор Шаров вважає, що згода Литвина очолити блок "За єдину Україну" стане "позитивним чинником" для політичного життя країни.

"Для учасників нашого блоку і реалізації стратегічних політичних задач, які направлені на подальше об'єднання всіх державницьких сил, лідерство Литвина у блоці стане етапною подією", - сказав Шаров.

Разом з тим, сказав лідер групи, є певна юридична процедура оформлення лідерства. "Ми формуємо блок, і згідно із законом цей процес забере декілька місяців. І тільки після об'єднувального форуму ми зможемо говорити про того, хто очолить "За єдину Україну!" офіційно", - відзначив Шаров.

Він також палко вітає приєднання християн до блоку "За єдину Україну!". Шаров назвав цей крок Християнсько-демократичної партії України "проявом подальших інтеграційних процесів у середовищі центристських, державницьких політичних сил, які підтримують політику президента України і його реформаторський курс".

"Християнські демократи де-факто вже давно знаходилися у системі політичних координат нашого об'єднання, і тепер настав момент, коли необхідно закріпити погодженість наших дій і намірів певною угодою", - сказав депутат.

Зі слів Шарова, його колеги по блоку "вже заявляли - списки практично сформовані, тому у нинішніх умовах можливі тільки корективи у незначних межах". Разом з тим, "остаточну точку в цьому процесі поставлять з'їзди партій і об'єднувальний форум". З'їзд "Трудової України" запланований на першу декаду грудня в одному з регіонів країни.

21 листопада заявила про приєднання до виборчого блоку "За єдину Україну!", в який входять партії "Трудова Україна", Партія регіонів, НДП і Аграрна партія, заявила і Християнсько-демократична партія.

Інтерфакс-Вибори

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування