Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Молодь ТУНДРИ-івської Партії регіонів рветься у "Нашу Україну" Ющенка

Четвер, 22 листопада 2001, 15:49
Про підтримку на парламентських виборах 2002 року блоку Ющенка "Наша Україна" заявила всеукраїнська молодіжна організація "Союз молоді регіонів".

Так, принаймні, заявляв голова союзу Олександр Марченко на прес-конференції у середу. З його слів, таке рішення було прийняте на з'їзді цієї ж організації. Тоді ж Марченко заявив, що у "Союзі" немає розколу, хоч в організації "є внутрішні проблеми", які пов'язані з виходом з неї ряду членів після того, як організація перестала підтримувати "партнерські відносини" з Партією регіонів.

Марченко підкреслив, що "Союз молоді регіонів" залишається самостійною організацією, і у числі своїх можливих партнерів у майбутньому бачить партії, що входять у блок Ющенка.

"Союз молоді регіонів" створений у 1998 році як незалежна організація, яка підтримувала партнерські відносини з Партією праці. Партія праці у минулому році увійшла до складу Партії регіонів.

У центральному апараті Партії Регіонів після з'їзду заявляли, що Марченко "не є головою "Союзу молоді регіонів", а сам з'їзд 24 жовтня є нелегітимним".

У четвер, через день після заяви Марченка про вступ у блок Ющенка, прес-секретар лідера Партії регіонів Азарова Віктор Зубанюк заявив, що слова Марченка не відповідають дійсності.

Зі слів прес-секретаря, 24 жовтня у Києві відбувся семінар для керівників обласних організацій "Союзу молоді України", на якому планувалося обговорити питання підготовки організації до виборів. У ході семінару Марченко вніс пропозицію підтримати на виборах блок Ющенка, яка не знайшла підтримки у інших учасників заходу.

Зубанюк повідомив, що Марченко тим часом оформив документи "з'їзду "Союзу молоді регіонів", який ніби то відбувся, про перейменування і перереєстрацію організації, а також про підтримку блоку Ющенка на виборах. З його слів, на цих документах були "сфальсифіковані" підписи керівників обласних організацій, які брали участь у семінарі. Проте, документи були направлені у Мінюст.

Після того, як з'ясувалися всі ці обставини, 13 листопада у Києві відбулася конференція керівників 22 регіональних організацій "Союзу", на якій було прийняте звернення до Мінюстиції з вимогою не допустити перереєстрації організації на основі "сфальсифікованих" документів, поданих Марченком.

Зубанюк заявив, що "Союз молоді регіонів" все ще є молодіжним крилом Партії регіонів, і на виборах буде підтримувати блок "За єдину Україну". Офіційне рішення про це буде прийнято на з'їзді "СМР", який відбудеться 24 листопада у Києві. На з'їзд також буде винесене питання про переобрання голови організації.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...