Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укртелеком" пропонує Кабміну продовжити пільгову приватизацію підприємства до 1 лютого

Четвер, 22 листопада 2001, 17:48
Керівництво ВАТ "Укртелеком" звернулося з пропозицією до Кабінету Міністрів України про продовження терміну пільгової приватизації підприємства ще на два місяці — до 1 лютого 2002 року.

Причиною такого звернення стали масові апеляції пенсіонерів та співробітників підприємства, які не встигають акумулювати необхідні кошти для придбання пакету акцій навіть на пільгових умовах — за 12,5 коп. за акцію.

"Ми не маємо права ігнорувати інтереси наших пенсіонерів", — прокоментувала такий крок керівництва ВАТ директор з організації управління корпоративними правами компанії Тамара Лозова. — Ми повинні захищати права усіх наших акціонерів, і, відповідно, дбати про те, щоб кожний встиг скористатись своїм правом на придбання пільгових акцій ВАТ".

Пільгова приватизація ВАТ "Укртелеком" розпочалася 1 жовтня поточного року, і, за планом приватизації, мала закінчитися 1 грудня. Сьогодні співвласниками підприємства вже стали понад 90% працівників "Укртелекому", проте лише 20% пенсіонерів ВАТ подали заявки на придбання акцій товариства. Згідно з планом розміщення акцій на пільгову продажу виділено 12,99% акцій підприємства, в тому числі працівникам – 2,08%, іншим громадянам, що мають право на пільгове придбання акцій – 5,91%, керівникам підприємства – 5%.

Станом на 13 листопада заявки на придбання пільгових акцій ВАТ "Укртелеком" подали 120 тисяч працівників компанії. У жовтні до позабюджетного Державного фонду приватизації надійшло 24,392 млн. грн. (за графіком 24 млн. грн.). Цього тижня до держбюджету планується перерахувати ще понад 20 млн. грн.

"Приватизація такого гіганта, як "Укртелеком" – безпрецедентний захід", — говорить Тамара Лозова, — "проводячи його, ми використали аналогічний досвід країн Східної Європи, однак не враховувати українську специфіку було б неправильно".

Основними причинами, які утруднюють виконання графіку пільгової приватизації, у листі-зверненні названо низьку купівельну спроможність громадян, розгалуженість мережі банків, що обслуговують процес приватизації, великі обсяги документообігу, особливо на етапі підведення підсумків, введення нових вимог до приватизаційних платіжних доручень, - йдеться у прес-релізі компанії.

Продовження пільгової приватизації до 1 лютого 2002 року дозволить її завершити у повному обсязі, — за прогнозами фахівців ВАТ "Укртелеком" ще близько 40-60% пенсіонерів мають придбати свій пакет акцій ВАТ. В свою чергу, успішне проведення пільгової підписки підвищить привабливість "Укртелекому" для потенційних інвесторів і сприятиме максимально вдалому продажу 37-відсоткового пакета на відкритих торгах. Нагадаємо, що вже зараз інтерес до конкурсного пакету акцій ВАТ виявляють більш ніж 15 закордонних інвесторів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування