Бен Ладен переховується на базі, створеній американцями

Четвер, 22 листопада 2001, 19:30
Губернатор провінції Герат генерал Ісмаїл Хан вважає, що міжнародний терорист "номер один" Усама бен Ладен знаходиться в Афганістані і ховається у важкодоступному районі у 40 км на схід від міста Джелалабад.

Генерал зазначив, що, швидше усього, бен Ладен зі своїм оточенням знаходиться у створеній в 80-і роки розгалуженій підземній системі бункерів і притулків.

На думку генерала, при необхідності бен Ладен може безперешкодно перейти у Пакистан. "Неможливо повністю контролювати пакистансько-афганський кордон протяжністю 2,5 тис. км, яку перетинають більше 200 доріг і тисячі гірських стежок", - підкреслив Ісмаїл Хан.

Його думка співпадає з точкою зору колишнього керівника Головного оперативного управління міністерства оборони Афганістану при уряді Наджібулли генерала Мухаммада Ісмаїла. Він заявив, що бен Ладена потрібно шукати у районі бази Тура-Бору, створеної у важкодоступному гірському масиві Гар у 20-40 км південно-східніше Джелалабада.

З його слів, "таких добре підготовлених з інженерної точки зору катакомб, печер і схронів, які є на цій базі, створеній афганськими моджахедами при фінансовій допомозі США в 80-х роках, немає ні під Кандагаром, ні в районі Хосту - прикордонного з Пакистаном афганського міста на південному сході країни".

РІА Новини

Читайте також:

* У США від сибірської виразки померла п'ята людина
* Таліби не мають наміру здавати Кундуз
* Міністр оборони США бачить бен Ладена кожного ранку у печері
* Пакистан повністю розірвав дипстосунки з талібами
* Таліби обіцяють повернути собі контроль в Афганістані внаслідок швидкого наступу
* У Кабулі створено Союз Афганських Жінок
* За голову бен Ладена Америка викладе 25 млн. доларів
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування