Фельдман вже у дорозі з Києва до зали суду

П'ятниця, 23 листопада 2001, 11:43
Колишнього віце-президента банку "Слов'янський" Бориса Фельдмана, якого Генеральна прокуратура України звинувачує в розкраданні державного майна в особливо великих розмірах, етаповано з Києва до Луганська. Про це повідомив адвокат банкіра Андрій Федур.

Він нагадав, що в четвер Київський апеляційний суд відхилив всі клопотання адвокатів і відмінив рішення Печерського суду про звільнення Фельдмана.

Як повідомлялося раніше, 10 грудня в Артемівському місцевому суді Луганська повинні початися попередні слухання карної справи колишніх керівників банку "Слов'янський".

5 листопада карна справа щодо 13 осіб, притягнутих до карної відповідальності в зв'язку зі справою банку "Слов'янський", в тому числі, Фельдмана, було передано до Верховного суду України для визначення його підсудності, оскільки злочини, в яких звинувачуються колишні співробітники банку, скоєно в декількох областях України.

2 листопада 2001 року заступник генпрокурора України Сергій Винокуров затвердив обвинувальний висновок відносно шести посадових осіб банку "Слов'янський". Вони звинувачуються в розкраданні майна в особливо великих розмірах на суму 11 млн. грн., зловживанні службовим становищем, внаслідок чого державі було завдано матеріальних збитків на 335 млн. грн. Крім того, їм пред'явлено обвинувачення в ухиленні від сплати податків більш ніж на 5 млн. грн. Усього по цій справі притягнуто до карної відповідальності 13 осіб.

Клієнтами банку були Дніпровський і Макіївський металургійні комбінати, енергопостачаюча компанія "Дніпрообленерго", харківський завод ім. Малишева. Національний банк України 11 січня поточного року ухвалив рішення ліквідувати банк.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

На Кучму чекає "тест Фельдманом"

"Фельдман і 12 банкірів". Регіональні гастролі

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування