Тимошенко подала позов на Кучму у Печерський районний суд

П'ятниця, 23 листопада 2001, 15:13
У Печерському районному суді Києва на 22 листопада було заплановане слухання справи лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, яка подала позов проти президента України Леоніда Кучми про зміну формулювання причин звільнення її з посади віце-прем'єр-міністра України.

19 січня 2001 року Кучма своїм указом звільнив Юлію Тимошенко з посади віце-прем'єр-міністра у зв'язку з притягненням її до кримінальної відповідальності. Підставою для звільнення стала постанова Генерального прокурора Потебенька від 15 січня 2001 року, згідно з якою Тимошенко було відсторонено від займаної посади.

Юлія Володимирівна вважає, що цей указ Кучми в частині причин звільнення суперечить Конституції України та чинному законодавству України, а тому просить в судому порядку виключити з Указу президента посилання на причини звільнення.

Печерський районний суд Києва 22 листопада також мав оголосити рішення за клопотанням представника лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко у справі за позовом представника Віктора Медведчука проти редакції газети "Известия" та проти Тимошенко про захист честі, гідності та ділової репутації.

У клопотанні представника Юлії Тимошенко, зокрема, зазначено, що позов представника Віктора Медведчука поданий у Печерський районний суд із порушенням правил підсудності.

Але чим закінчилися слухання судових справ, та чи відбулися вони взагалі, прес-служба Юлії Тимошенко не повідомляє.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News