Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бен Ладен планує вбити Папу Римського

П'ятниця, 23 листопада 2001, 16:18
Колишній керівник антитерористичного департаменту ЦРУ Вінс Канністраро в інтерв'ю британським журналістам заявив, що можливою метою теракту з боку людей бен Ладена може стати Папа римський Іоанн Павло II. На думку Канністраро, замах на Папу, швидше всього, може відбутися під час різдвяних свят.

Канністраро заявив: "Папа - це перша мета для бен Ладена, оскільки американці продовжують бомбардування Афганістану під час рамадана".

"Бен Ладен дивиться на Папу як на символ і ватажка хрестоносців і, природно, вважає його за мету", - додав Канністраро в опублікованому інтерв'ю.

Інформація про підготовку терористичною мережею "Аль-Каїда" замаху на папу римського з'являється вже не вперше. У 1995 році ісламісти, за даними ЦРУ, мали намір убити Папу під час його візиту на Філіппіни. Білл Клінтон тоді сказав, що терорист-камікадзе на легкомоторному літаку хотів врізатися у "папамобіль" на вулицях Маніли.

За останні п'ять років, за інформацією італійської газети Corriere della Sera терористи готували, як мінімум, три замахи на голову Римсько-католицької церкви.

Між тим, найвідомішим замахом, що відбувся на Павла Іоанна, залишається теракт, здійснений "бозкуртами" 13 травня 1981 року. Турецький терорист Агджа за допомогою болгарських агентів намагався убити Павла Іоанна у Римі.

Газета.Ру

Читайте також:

* Переговори з талібами по здачі Кундуза були зірвані
* Бен Ладен планує вбити Папу Римського
* Сили Альянсу взяли у полон декілька сотень пакистанців, які воювали на боці талібів
* Лідер "Талібана" втік у невідомому напрямі
* Бен Ладен переховується на базі, створеній американцями
* У США від сибірської виразки померла п'ята людина
* За голову бен Ладена Америка викладе 25 млн. доларів
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування