Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Один Рух замість трьох та тінь Деркача-молодшого

П'ятниця, 23 листопада 2001, 18:37
В суботу Рух Бойка почне приватизацію бренду "Народний Рух України". Закінчено її може бути вже у понеділок - тоді лідери "Руху за єдність" та партії "Центр" отримають мандати від своїх з'їздів. Таким чином вони матимуть право підпису на угоді про створення передвиборчого блоку. Те, що партнера Руху напряму пов'язують з депутатом-сином екс-керівника СБУ Андрієм Деркачем, зовсім не бентежить борців за збереження легендарної назви від рук консолідатора Ющенка.

Підписавши угоду про створення блоку "Народний Рух України", партії "НРУзаЄ" та "Центр" зіграють "на випередження". Так влучно каже Дмитро Понамарчук – поки прес-секретар іншого Руху, удовенківського, який пакує валізи для переходу до бойківців.

Уклавши договір про реєстрацію блоку з жаданою назвою, "Рух за єдність" позбавить можливості інші Рухи використовувати ім'я у передвиборчому бюлетені. І у випадку, якщо НРУ і УНР розсваряться з Ющенком, буде у них дві дороги – або до Бойка, або до фантазера, який вигадає їм нову супер-назву.

Новий попутник "НРУ за єдність" – політична партія "Всеукраїнське об'єднання "Центр". Голова партії Віктор Головко сказав УП, що Рух Бойка імпонує йому своєю "нерадикальною позицією". Авжеж, "ОУН в Україні", ще один учасник блоку "Народний Рух України" – взірець лібералізму.

Партія "Центр" – структура, відома більшості журналістів як запасний аеродром Андрія Деркача. До речі, про такий факт у біографії партії знають навіть бойківці, але говорять, що зараз там Деркача "немає і на кілометр".

У самому "Центрі" УП повідомили, що до Деркача жодного відношення не мають: "Центр" і Андрій Деркач – це різні речі". Насправді син колишнього керівника СБУ є членом "Трудової України" і не може входити якоїсь іншої партії. Однак ніщо не заважатиме йому тримати структуру під елементарним контролем.

Непрямий доказ – головування Деркача у громадському об'єднанні "Центр", створеному через півроку після реєстрації політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Центр". А також нерегулярний PR партії у "Столичних новинах", газеті Вадима Рабіновича – партнера Деркача.

Крім Деркача, як стверджує Головко, не має відношення до "Центру" і Олег Таранов, один із засновників потужного "УкрСиббанку", колишній голова Агентства з управління державними корпоративними правами.

У разі перемоги блоку "Народний Рух України" у майбутньому парламенті посилиться представництво ярих пропрезидентських сил. І партія Бойка "Народний Рух України за єдність", і "Центр" в свій час використовувалися для нанесеня відсічі опозиції.

Під час касетного скандалу Бойко виступив з псевдосенсаційною заявою про те, що Мельниченко після від'їзду з України переховувався на базі НАТО. Хоч жодних доказів Бойко не навів, у кучмістського телебачення була жива картинка для ілюстрації всесвітньої змови проти "гаранта". Після оголошення планів Тимошенко про проведення референдуму недовіри Кучмі Бойко "загорівся" аналогічною ідеєю. Щоправда, народу він пропонував проголосувати за протилежне – не послаблення, а посилення повноважень президента.

Пересічним громадянам "Центр" міг запам'ятатися за двома ознаками. Спочатку партія рекламувалася у скляних вітринах вздовж Хрещатику. Потім "Центр" рішуче встав на захист "гаранта" під час касетного скандалу.

Якщо забули – нагадаємо: був час, коли антикучмісти ледь не щодня водили народ під парламент з гаслами відставки "гаранта" і силовиків. "Центр" також проявив ініціативу: організував та привів під стіни Верховної Ради студентів, аби ті висловилися на підтримку Кучмі. Тоді ще попереду колон їхало три сміттєвози. Спецтранспорт, замість того, щоб використовувати робочий час за призначенням, возив антиморозівські транспаранти.

"Ми не хотіли нестабільності в країні. Хтось спробував розколихати наш човник. Я душею відчував, що треба щось робити", - пояснює Головко поведінку тоді.

Отакий тепер буде партнер у справжніх "націонал-патріотів" Бойка. Крім "Центру" та "ОУН в Україні", інші учасники блоку "Народний Рух України" тримаються у секреті. За одним із витоків інформації, в одній коаліції з ними може опинитися ультра-права Соціал-національна партія України.

Загалом бойківці можуть пишатися своєю ідеєю використати для назви блоку магічне словосполучення "Народний Рух України". За їх словами, наступного дня після оприлюднення планів Бойка до нього звернулися представники семи партій, які готові увійти у коаліцію з "НРУ за єдність". Про те, наскільки є щирим наміри бажаючих прилучитися, бойківці не уточнюють.

Читайте також:

Ющенку планують обрізання електорату

Бойко впевнений, що має право на ім'я "НРУ". Вороги Бойка - Тимошенко, СПУ і КПУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування