Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер Омельченко планує створити фракцію ще у чинній Верховній Раді

Субота, 24 листопада 2001, 15:03

Найближчим часом у Верховній Раді України буде створено фракцію партії "Єдність", заявив лідер партії Олександр Омельченко на другій конференції Київської міської партійної організації в суботу. З його слів, заяву про вступ у фракцію вже подали близько 20 депутатів, зокрема, лідер Соціал-демократичного союзу Сергій Пересунько.

Омельченко також заявив, що в парламенті наступного скликання у фракції партії "Єдність" буде не менше 25 депутатів.

Омельченко нагадав, що 10 вересня політвиконком "Єдності" обрав його виконуючим обов'язки голови партії, оскільки остаточне рішення може прийняти тільки з'їзд, який запланований на 1 грудня.

З 10 вересня і на сьогоднішній день партія має офіційно зареєстровані Мінюстицією регіональні організації в 20 регіонах України, а також 200 районних організацій. На сьогоднішній день в партії начитується 30 тис. членів, в тому числі 20 тис. - у Києві. Відповідаючи на питання, чи будуть залучені до партії мери інших міст (Омельченко є главою Асоціації міст України), він заявив, що "ведеться робота" в цьому напрямі.

"75 днів нам вистачило, щоб створити дійсно народну партію", - сказав Омельченко. Він заявив, що "Єдність" буде брати участь у виборах депутатів рад всіх рівнів. Так, у Києві в 12 одномандатних округах по виборах народних депутатів буде проведена "об'єктивна, чесна і справедлива робота, щоб перемогли ті кандидати, в яких вірять кияни".

Омельченко зазначив, що партія "Єдність" була створена 4 лютого 1998 року, і її тоді очолив генерал Анатолій Лопата. Однак через півроку він покинув ряди партії і прилучився до партії "Собор". Близько 1,5 років у "Єдністі" не було керівника, і за цей час її ряди поріділи, але збереглися дві регіональні організації - обласна львівська і київська міська.

4 лютого, в день річниці створення партії, відбудеться черговий з'їзд, який затвердить оновлену програму і статут партії, також вирішить питання, пов'язані з участю партії у виборах.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування