Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кандагарі таліби беруть у заложники сім'ї бойовиків, щоб запобігти дезертирству

Субота, 24 листопада 2001, 16:36
У Кандагарі за наказом керівництва руху "Талібан" і організації "Аль-Каїда" взяті у заложники сім'ї бойовиків, щоб примусити їх битися до останнього і не здаватися. Про це повідомила у суботу саудівська газета "Аш-Шарк аль-Аусат" з посиланням на біженців з Кандагару, що вважається оплотом талібів.

Газета стверджує, що сотні жінок і дітей розміщені під посиленою охороною у трьох кварталах неподалеку від центра, в кожному з яких від 70 до 90 будинків. Батьків сімейств примусили поклястися на корані у тому, що вони не дезертирують і не здадуться противнику.

Біженці також указали, що таліби насильно мобілізували всіх учнів релігійних шкіл, що вчаться у місті, незалежно від їх національності і громадянства, заявивши, що участь в джихаді - священний обов'язок всіх мусульман.

Троє пакистанців з Карачі, на яких посилається газета, були призначені охороняти "жіночі зони", але зуміли втекти і 4 дні добиралися пішки до прикордонного пакистанського міста Кветти. Вони також указали на розкол між талібами-афганцями, багато з яких хотіли б скласти зброю, й іноземними бойовиками, які збираються до останнього захищати Кандагар. "Тільки завдяки терору вдається зберігати загони, що обороняють місто", - підкреслили оповідачі.

Один з колишніх бійців талібів привів слова свого командира - єгиптянина Абу Аль-Фаркана: "Ви, афганці, у себе на батьківщині, а мені нікуди бігти, у мене немає документів, а вдома на мене чекає суд".

Серед талібів і арабських бойовиків панує шпіономанія. Утікачі привели приклад, коли був розстріляний 16-річний підліток: у нього знайшли електронну гру, яку араби прийняли за передаючий пристрій.

РІА Новини

Читайте також:

* Таліби здали Кундуз
* У Кандагарі таліби беруть у заложники сім'ї бойовиків, щоб запобігти дезертирству
* Солдатам США дана повна свобода дій на території Афганістану
* Переговори з талібами по здачі Кундуза були зірвані
* Лідер "Талібана" втік у невідомому напрямі
* У США від сибірської виразки померла п'ята людина
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування